Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

З 22 березня на Черкащині стартує друга хвиля вакцинації, – Олександр Скічко

Дата: 17.03.2021 16:15
Кількість переглядів: 187

Черкащина – у помаранчевій зоні. У Черкаській ОДА працюють над тим, щоб рівень захворюваності сповільнився і область не увійшла в червону. Про це говорить голова Черкаської ОДА Олександр Скічко.

«Адже пандемія б’є і по здоров’ю українців, і по їхній діяльності. Червона зона – це завжди удар по значній частині підприємців. Щеплення сьогодні – найефективніший елемент для подолання пандемії ковіду», – каже очільник області.

На минулому тижні з’явилася інформація, що в Черкаській області є летальні випадки від вакцинації Astra/Zeneca. Олександр Скічко говорить, що це неправда. Більше того, в цілому по Україні такі випадки не зафіксовані.

Ще один міф – неякісна вакцина. Її якість підтверджена різноманітними міжнародними дослідженнями. Нею вже щеплено близько 17 мільйонів людей у світі.

На Черкащині зараз повноцінно працює 9 бригад. З 22 березня розпочнуть роботу перші 24 пункти щеплень, а всього їх буде 115. Тоді ж стартує новий етап вакцинації  для осіб віком 80+.

Набір людей віком 80+ відбуватиметься за допомогою сімейних лікарів. Вони наразі обдзвонюють людей, збирають списки бажаючих вакцинуватися. З понеділка стаціонарні пункти щеплень розпочнуть працювати. Крім того, мобільні бригади також щеплюватимуть людей у віддалених районах.

Загалом на сьогодні вакцинувалися 3000 медиків із 7000. Загалом по всьому регіону залишилося менше 40% медпрацівників, які ще можуть вакцинуватися.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора