Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

«Зробити Україну найкращою країною для розвитку підприємництва та інновацій – одне з ключових наших завдань», – міністр розвитку економіки Ігор Петрашко

Дата: 18.03.2021 12:15
Кількість переглядів: 254

Фото без опису

Одне з ключових завдань як Офісу Президента, так і Кабінету Міністрів – зробити Україну найкращою країною для розвитку підприємництва та інновацій. Про це заявив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко на Всеукраїнському Форумі «Україна 30. Малий і середній бізнес та держава».

«Зробити Україну найкращою країною для розвитку підприємництва та інновацій – це одне з ключових завдань як Офісу Президента, так і нашого уряду. Наше бачення базується на тому, що українські підприємства мають доступ до капіталу та знань, працюють в передбачуваному регуляторному середовищі й мають можливості для створення та розвитку легального бізнесу на території України та виходу на інші ринки», – сказав Ігор Петрашко.

За його словами, амбітною ціллю є зміна іміджу в очах підприємців: від перепон до партнерства. Втручатися чи робити інтервенції політики мають передусім там, де є перспектива запуску нових чи пожвавлення існуючих ринків. Тобто, Уряд має зробити державу комфортною для підприємців для того, щоб вони хотіли розвивати бізнес в Україні.

«Окремо хочу зазначити про роль місцевого самоврядування та громад, які відіграватимуть ключову роль в досягненні поставлених завдань та мають стати дружніми та зрозумілими партнерами для бізнесу, інвестуючи в розвиток інфраструктури та програм заохочення підприємницької ініціативи», – сказав Ігор Петрашко.

Фото без опису

Також міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України сказав, що Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України має оптимістичні прогнози щодо розвитку економіки та підприємництва в нашій країні.

«В березні ми провели широке коло зустрічей зі Спілкою українських підприємців, з Європейською Бізнес Асоціацією, на яких обговорювали насущні проблеми як окремих бізнесів, так і системи загалом. Я дякую підприємцям за такий активний діалог і активну позицію. Пандемія COVID-19 та глобальна економічна криза, яка стала наслідком пандемії, стали величезним викликом для усіх нас. Це також стало і можливістю. Було започатковано багато ініціатив, пришвидшені кроки по дерегуляції і впровадженню додаткових елементів захисту бізнесу. На 2021 рік ми дивимося оптимістично щодо розвитку економіки України та підприємництва», – заявив Ігор Петрашко.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора