Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Семінар з головами ОТГ Звенигородського району

Дата: 19.03.2021 11:53
Кількість переглядів: 249

Фото без опису

В Звенигородському районі на базі районної державної адміністрації навчально-методичним центром цивільного захисту та безпеки життєдіяльності спільно з управлінням цивільного захисту ОДА та управлінням ДСНС України в Черкаській області було проведено інструктивно-методичний семінар з питань розбудови системи цивільного захисту та реалізації заходів захисту населення територій від надзвичайних ситуацій на базовому рівні місцевого самоврядування. На семінар були запрошені голови та керівники відділів і секторів громад, що знаходяться на території Звенигородського району.

Зустрічали гостей заступник голови Звенигородської районної державної адміністрації Піковський Юрій Миколайович та голова Звенигородської районної ради Струк Сергій Михайлович.

З привітальним словом виступив Биков Олексій Сергійович, начальник Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Черкаської області. Він надав рекомендації щодо утворення системи цивільного захисту об’єднаної територіальної громади.

З питанням створення та організації підрозділів місцевої пожежної охорони на базі об’єднаної територіальної громади виступив представник управління ДСНС України в Черкаські області Бабак О.В.

Фото без описуЗавідувач Черкаських територіальних курсів цивільного захисту та безпеки життєдіяльності ІІ категорії Юрій ДРОГОВОЗ розкрив питання організації і проведення підготовки населення до дій у надзвичайних ситуаціях на базовому рівні місцевого самоврядування. Він  довів порядок організації та забезпечення навчання з питань цивільного захисту посадових осіб органів місцевого самоврядування та порядок проведення об’єктових (навчань) тренувань з питань цивільного захисту на суб’єктах господарювання, які розміщені на території територіальних громад. Під час виступу звернув увагу на необхідність створення та функціонування консультаційних пунктів цивільного захисту при органах місцевого самоврядування, як осередків інформаційно – просвітницької роботи з питань навчання населення щодо дій при загрозі чи виникненні надзвичайних ситуацій, що притаманні території громад.

Підбиваючи підсумки семінару, Олексій Биков констатував, що цілі та завдання семінару досягнуті.

Подібні заходи сприятимуть покращенню стану цивільного захисту в області, а в цілому підвищать готовність усієї системи цивільного захисту до захисту населення і території при загрозі та виникненні надзвичайної ситуації природного, техногенного, соціального і воєнного характеру. 

Детальніше - тут.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора