Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У Холодному Яру квітує підсніжник складчастий

Дата: 24.03.2021 14:30
Кількість переглядів: 265

Фото без описуНа території ДП «Кам’янський лісгосп» зростає найбільша на рівнинній частині України популяція рідкісної рослини, занесеної до Червоної книги України, – підсніжник складчастий. Масово підсніжник складчастий зустрічається в лісових масивах кв. 5,17,32, 33, 39, 15 Креселецького лісництва. Крім того, рослину можна зустріти і в Грушківському та Тимошівському лісництвах, але значно меншими ділянками.

На території урочища «Холодний Яр», з метою охорони підсніжників, лісівниками створено 5 ботанічних заказників загальною площею 19,5 га. Підсніжник складчастий на даний час поширився на території урочища «Холодний Яр» на площі понад 60 га.

ДП «Кам’янський лісгосп» здійснює ряд заходів для забезпечення охорони підсніжника складчастого та інших рослин, занесених до Червоної книги України, на території лісового фонду підприємства. Охорона та збереження червонокнижних рослин входить до посадових обов’язків державної лісової охорони.

Активну роль у охороні підсніжників на території Холодного Яру здійснюють студенти та активісти Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького. Щороку дві групи студентів ННІ природничих та аграрних наук на чолі з викладачами здійснюють цілодобове чергування на місцях зростання підсніжника складчастого.

Лісівники Кам’янського лісгоспу закликають всіх відвідувачів бережно ставитися до природи, утриматися від знищення чи пошкодження рослин у сезон вегетації. Варто пам’ятати, що за погіршення, знищення, продаж чи купівлю підсніжників передбачено адміністративну відповідальність – штраф до 3655 грн.

За інформацією обласного управління лісового та мисливського господарства

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора