Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Голова ОДА поспілкувався з обласними депутатами щодо придбання обладнання для променевої терапії

Дата: 21.04.2021 16:40
Кількість переглядів: 248

Фото без опису

Очільник Черкащини Олександр Скічко зустрівся з головою облради та його заступниками, головами фракцій, аби узгодити подальші кроки та план дій щодо придбання сучасного обладнання для променевої терапії – лінійного прискорювача. Він висловив сподівання на підтримку цієї ініціативи на пятничній сесії обласної ради.

– Щорічно в Черкаській області фіксується до 5 тисяч нових випадків захворювань на рак. Лікування проходять близько 40 тисяч осіб у рік. Із 2005 року обговорюється тема отримання сучасного обладнання для променевої терапії – лінійного прискорювача. Уже 16 років ми могли б лікувати онкологічні хвороби більш якісно. Проте увесь цей час питання відкладали в довгий ящик. Час його звідти діставати і ставити ребром. Однозначно ціль і мета – отримати для області лінійний прискорювач уже в цьому році.

Голова облдержадміністрації пропонує декілька варіантів залучення коштів: міський та обласний бюджети, лізинг або концесія. У рамках концесії буде змога отримати навіть два таких прискорювачі, що задовольнило б потреби всіх, хто сьогодні потребує лікування раку в нашому регіоні.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора