Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На обласній комісії з ТЕБ та НС обговорили заходи з попередження поширення COVID-19

Дата: 22.04.2021 17:15
Кількість переглядів: 171

Фото без опису

Регіональна комісія з ТЕБ та НС під головуванням очільника Черкащини Олександра Скічка відбулася сьогодні в облдержадміністрації. На ній обговорювали ситуацію з поширенням COVID-19 на території Черкащини та забезпеченість медзакладів області.

– Наразі епідемічна ситуація викликає занепокоєння, – відзначає голова ОДА Олександр Скічко. – Щодня кількість хворих тримається у межах 600 нових випадків. Втім ми, завдяки дотриманню протиепідемічних заходів, утримуємося у помаранчевій карантинній зоні. Незабаром Великодні свята, які можуть призвести до скупчення населення і, як наслідок, збільшення захворюваності. Мав зустріч з представниками релігійних конфесій краю. Спільно погодили доцільні сценарії великоднісь служінь. Насамперед це, по максимуму, заходи на свіжому повітрі, на вулиці. Маю прохання до голів ОТГ – поспілкуйтеся на місцевому рівні з священослужителями, аби провести всі належні релігійні обряди на вулиці.

Фото без опису

В.о. генерального директора ДУ «Черкаський обласний лабораторний центр МОЗ України» Людмила Кравченко повідомила, що на 22 квітня підтверджених випадків коронавірусної інфекції в області – 70 955. Померло за весь час пандемії 862 людини. Найбільше випадків зараження COVID-19 в Черкасах, Смілі та Умані. Найвища завантаженість ліжок спостерігається у третій Черкаській міській лікарні швидкої допомоги.

– Епідситуація на території області залишається напруженою, тож продовжуємо дотримуватися всіх вимог карантинних заходів, – відзначила вона.

Наразі в області 23 заклади охорони здоров’я визначені для госпіталізації пацієнтів, хворих на COVID-19, каже в.о. начальника управління охорони здоров’я ОДА Тетяна Бондар. За оперативними даними, в цілому по області на оснащення спеціалізованих медзакладів до кінця квітня спрямують 1,3 млн грн з місцевих бюджетів та 35,1 млн грн за рахунок коштів, отриманих за договорами з Національною службою здоров’я України. Втім цих коштів не достатньо і область потребує додаткової субвенції з держбюджету.

Водночас на Черкащині продовжують перевірки з дотримання протиепідемічних заходів. З початку квітня Держпродспоживслужба області провела 830 перевірок. Порушення виявили у кожному третьому випадку, повідомила керівниця установи Альона Бойко.

Проводить заходи з попередження розповсюдження хвороби й Нацполіція. Щоденно тут залучають у середньому 290 поліцейських до роботи у складі автомобільних та піших патрулів. Їх діє понад 50. Працівники поліції задокументували 3392 адміністративних правопорушень, склали 427 протоколів. За добу перевірили 263 об’єктів господарювання, виявили 85 адмінправопорушень. Водночас в поліції відзначають, що у нічний час стали виявляти менше правопорушень. 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора