Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Звенигородщині вшанували пам'ять героїв-чорнобильців

Дата: 26.04.2021 13:43
Кількість переглядів: 325

 

26 квітня відзначають як День скорботи за жертвами Чорнобильської трагедії. Для багатьох мільйонів людей з цієї дати розпочався новий відлік часу.

 

Фото без опису26 квітня 2021 року, у день 35-ої річниці катастрофи на Чорнобильській АЕС, на Звенигородщині привітали учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Захід відбувся у приміщенні Звенигородської міської ради за участю народного депутата України Сергія Нагорняка, голови Звенигородської районної державної адміністрації Юрія Піковського, міського голови Олександра Саєнка, представників місцевих установ та організацій, а також депутатів міської та районної рад. 

Фото без опису

З метою вшанування подвигу ліквідаторів на Чорнобильській АЕС було нагороджено відзнаками, грамотами, медалями та цінними подарунками.

- Із перших годин тисячі наших співвітчизників, не вагаючись, стали до боротьби зі страшним i невидимим ворогом – мирним атомом. Усі вони мужньо і самовіддано виконували свій обов’язок. Не залишився осторонь від Чорнобильської трагедії і наш Звенигородський район, жителі якого свідомо стали на захист рідної землі. Чорнобиль став жорстоким уроком для людства, а наші співвітчизники – прикладом мужності та самопожертви,- зазначив голова Звенигородської райдержадміністрації Юрій Піковський.

Фото без опису

Поза тим, у своїх виступах керівники наголосили, що Чорнобильська катастрофа  назавжди залишиться в серцях людей днем скорботи і пам’яті.

 - Нині ми вшановуємо пам'ять загиблих у Чорнобильській трагедії та дякуємо Вам, шановні учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, за Ваш мужній подвиг. Саме Ви не злякалися труднощів, не сховалися за спинами інших, а з гідністю та мужністю витримали тяжке випробування, оскільки вважали своїм священним обов'язком врятувати людство від небезпечного техногенного лиха, - зазначив Сергій Нагорняк.

Фото без опису

Поза тим побажали ліквідаторам, їхнім рідним та близьким міцного здоров’я, життєвої енергії, сімейного затишку, щастя, миру, добра й злагоди.

Опісля, присутні вшанували подвиг загиблих ліквідаторів наслідків Чорнобильської катастрофи хвилиною мовчання, схилили голови та поклали квіти до пам’ятника «Героям та жертвам Чорнобиля».

Фото без описуФото без опису

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора