Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Із початку року Держгеокадастр Черкаської області вніс у ДЗК відомості про 3,7 тис. земельних ділянок

Дата: 30.04.2021 11:35
Кількість переглядів: 158

За січень – квітень 2021 року фахівці землевпорядної служби Черкащини внесли в Державний земельний кадастр дані про 3746 земельних ділянок загальною площею майже 4,7 тис. гектарів. Це відомості переважно про ті земельні ділянки, право власності на які виникло до 01.01.2013 р., коли ще не було автоматизованої системи ДЗК.

Виконуючи доручення Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру, із 1 листопада 2019 року до сьогодні внесено до ДЗК відомості про 22465 земельних ділянок загальною площею 29,2 тис. га.  Найбільше таких робіт виконано державними реєстраторами в Уманському (2852), Черкаському (1941) і Чорнобаївському  (1717) районах. 

Усього на цей час у ДЗК є відомості про 873 362 земельні ділянки, що розташовані на території Черкаської області.

Держгеокадастр Черкащини вкотре закликає громадян, які мають старі акти на право приватної  власності на землю без кадастрового номера, звернутися до землевпорядної організації та замовити виготовлення технічної документації із землеустрою. Присвоєння кадастрового номера земельній ділянці й реєстрація її в ДЗК – це, насамперед, захист прав власності чи користування.

Проконсультувати з цього питання й допомогти завжди готові спеціалісти районних відділів Головного управління Держгеокадстру у Черкаській області.

За інформацією прес-служби Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора