Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Звенигородщині привітали 100-річну ювілярку із днем народження

Дата: 12.05.2021 12:50
Кількість переглядів: 915

Фото без опису

12 травня своє 100-річчя святкує жителька міста Звенигородка Лідія Логвинівна Кравець. Привітати ювілярку завітали до її оселі голова Звенигородської районної державної адміністрації Юрій Піковський,  міський голова Олександр Саєнко, заступниця міського голови Оксана Бугаєнко, голова районної організації ветеранів Володимир Слинько, а також  - рідні.

У теплому сімейному оточенні зустрічала гостей та приймала найщиріші вітання Лідія Логвинівна - учасник війни, людина зі значними досягненнями, трудовим і життєвим досвідом.

З нагоди ювілейного Дня народження гості висловили жінці слова вдячності і шани за багаторічну сумлінну працю, мудрість та досвід, які  вона передала своїм дітям, внукам та правнукам.

«Вклоняємося Вашій життєвій мудрості, багатому досвіду, незламності перед воєнними лихоліттями, які випали на Вашу долю. Бажаємо Вам міцного здоров'я, щастя, радості, благополуччя та ще довгих років у хорошому настрої» - побажав очільник району Юрій Піковський.

За виявлену мужність і героїзм у роки війни, невтомну працю у післявоєнний час, а також з нагоди 100-річчя керівництво міста вручили відзнаку ювілярці - медаль за заслуги перед містом Звенигородка - та побажали міцного здоров’я, довголіття, благополуччя, підтримки й уваги від близьких, рідних людей.

Фото без опису

Довідково (за матеріалами газети "Шевченків край"):

Лідія Логвинівна Кравець народилася 12 травня 1921 року у с. Стебне, на Звенигородщині. У довоєнний час навчалася у Звенигородському сільськогосподарському технікумі. Під час навчальної практики на Дніпропетровщині працювала дільничним агрономом.  

Під час Другої світової війни у перші воєнні дні Лідію Логвинівну, як вільнонайману, було зараховано до 431 батальйону аеродромного обслуговування 28 району авіабазування. Дівчина виписувала путівки, реєструвала літаки, працювала у продовольчому відділі.

У післявоєнний період 24-річна дівчина подалася до Галичі на Західну Україну. Опісля – вступила й успішно закінчила факультет іноземних мов педагогічного інституту. На Звенигородщину повернулася уже дипломованим спеціалістом. Лідія Логвинівна понад 30 років віддала школі, з яких – понад 20 викладала англійську мову у Звенигородській школі ім. Шевченка. Її поважали колеги, цінували учні.

Нині ювілярка пишається двома доньками Надією та Любов’ю. А також – внуками, які займаються державними та підприємницькими справами. 

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора