Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Дотримуймось протиепідемічних заходів, аби й в подальшому ситуація поліпшувалась, – Людмила Кравченко

Дата: 13.05.2021 13:30
Кількість переглядів: 97

Фото без опису

На сьогодні країна подолала вже третю хвилю коронавірусної хвороби. Однак не саму хворобу. На цьому наголосила  головна санітарна лікарка області Людмила Кравченко під час сьогоднішнього брифінгу в ОДА.

– Черкащина перейшла в жовту зону, завдяки спільним зусиллям. Утім маємо й надалі дотримуватись протиепідемічних заходів, аби й у подальшому ситуація поліпшувалась, – зауважила Людмила Миколаївна.

Вона повідомила, що вірусологічною  лабораторією Черкаського обласного лабораторного центру МОЗУ протестували методом ПЛР уже до 300 тисяч жителів області, понад 36 тисяч – методом ІФА. У цілому діагноз коронавірусної хвороби лабораторно підтвердили  у 78 025 осіб, поміж яких 4,3 тисячі – медики.

– За останню добу протестували методом ПЛР 942 людини, швидкими тестами – 1240. У результаті – у 327 осіб діагноз COVID-19 підтвердився. Найбільше випадків у: Черкасах, Смілі, Черкаському районі, Городищенському, Жашківському, Канівському, Звенигородському, – зазначила пані Людмили та додала, що порівняно з минулим тижнем показник захворюваності на ковід у регіоні зменшився на 26,4%.

Між тим, в області зареєстрували на сьогодні 83 випадки повторного інфікування вірусом. Одужали 66 075 осіб, від ускладнень натепер в області померло 1138 осіб, зокрема й 24 медики.

Читайте детальніше про оперативну ситуацію в країні та зонування ТУТ

Відео: https://www.facebook.com/CherkasyCHODA/videos/5510318339043632


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора