Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Звенигородщині вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Дата: 16.05.2021 14:55
Кількість переглядів: 320

16 травня, у День пам’яті жертв політичних репресій голова Звенигородської районної державної адміністрації Юрій Піковський, голова Звенигородської районної ради Сергій Струк та помічник-консультант депутата Звенигородської районної ради Олега Голуба Дмитро Вовк вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання. Схилили голови на знак вшанування полеглих та поклали квіти і лампадки до пам’ятного знаку «Жертвам політичних репресій у ХХ столітті» у м. Шпола.

День пам’яті жертв політичних репресій відзначається згідно з Указом Президента від 21 травня 2007 року, щорічно у третю неділю травня, з метою належного вшанування пам’яті жертв політичних репресій, привернення  уваги  суспільства  до  трагічних подій в історії України, викликаних насильницьким впровадженням комуністичної   ідеології.

Кількість жертв політичних репресій в Україні не піддається підрахунку. Деякі фахівці вважають, що за період від початку 20-х і до кінця 80-х років ХХ століття в Україні було заарештовано майже півтора мільйона осіб. Величезну кількість із них було розстріляно.


Схилімо сьогодні голови перед людьми, які стали жертвами більшовицького режиму. Вшануймо їх пам'ять хвилиною мовчання.

Вічна пам’ять загиблим та невинно закатованим! Честь і слава живим героям!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора