Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

«ТАЄМНИЦІ УКРАЇНИ ДЛЯ ТЕБЕ»: МІЖНАРОДНИЙ КУЛЬТУРНО-СОЦІАЛЬНИЙ ПРОЄКТ

Дата: 17.05.2021 12:28
Кількість переглядів: 269

           В Україні стартував міжнародний культурно-соціальний проєкт “Таємниці України для те (особливості, історія походження, покрокова інструкція виготовлення), зібрання рецептів автентичної української кухні (історія походження страв та рецепти їх приготування), популяризація історичних, природних та культурних об’єктів з різних регіонів України (легенди, історія створення сіл міст, цікаві розповіді про історичні та культурні пам'ятки).

Цей проєкт — вимога часу і необхідність, вважають ініціатори. Адже давно назріла потреба створення єдиної бази видів народних ремесел (особливості, історія походження, покрокова інструкція виготовлення), зібрання рецептів автентичної української кухні (історія походження страв та рецепти їх приготування), популяризація історичних, природних та культурних об’єктів з різних регіонів України (легенди, історія створення сіл міст, цікаві розповіді про історичні та культурні пам’ятки).

Мета проєкту — залучення громад до створення єдиної бази даних нематеріальної спадщини України. 

Зібрана інформація буде впорядкована в унікальних книгах, виготовлених в давній “черпаний” спосіб, і подарованих в Національну бібліотеку України ім. Вернадського, Національну бібліотеку Ватикану, Королівську бібліотеку Великої Британії, Олександрівську бібліотеку, бібліотеку Конгресу США. Друковані примірники презентуватимуть в усіх обласних центрах України та подарують їх в обласні бібліотеки, загальноосвітні школи, дипломатичні місії і українській діаспорі за кордоном.

Зі зразків ремісничих витворів, моделей одягу, картин буде зібрана інтерактивна виставкова експозиція з подальшою презентацією в різних дипломатичних установах за кордоном. За результатами проєкту організатори також створять міжнародну онлайн-платформу для українських митців, де  розмістять  їхні роботи, коротку інформацію про вид ремесла та його особливості, контакти майстрів. 

Під час пандемії коронавірусу в Україні активно розвинувся внутрішній туризм, який дав можливість більше дізнатися про чудові місця. В рамках проєкту буде створено цікаві історико-культурні та гастрономічні маршрути регіонами України під назвою: “Зустрінемо, розкажемо, навчимо, пригостимо”.

         Запрошуємо мешканців регіону для участі в проєкті «Таємниці України для тебе» . Учасниками можуть бути дорослі та діти, майстри народного мистецтва, суб’єкти туристичної діяльності всіх форм власності (музеїв, туристичних організацій), екскурсоводи, представники закладів ресторанного сервісу, представники місцевих громад, навчальних закладів та інші. Кількість робіт від одного учасника – необмежена, подавати заявку можна як одноосібно, так і колективно. Прийом заявок на участь в конкурсі з 12.04.2021- 25.06.2021 р.р. Активні учасники та переможці зможуть отримати 150 цінних подарунків і грошових премій.

          Контактна особа: Рабарська Ірина ( +380 67 969 96 36)

          Посилання на офіційний сайт: tainaua.blogspot.com

Співорганізатори проєкту: БО «Благодійний Фонд «Чисті Серцем» Центр української культури у м.Таллінн


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора