Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

100 днів на посаді: Голова ОДА про безбар’єрні проекти, які реалізовуватимуть на Черкащині

Дата: 17.05.2021 16:35
Кількість переглядів: 111

Фото без описуОбласть серед регінів, які долучилися до ініціативи Першої леді Олени Зеленської з розвитку безбар’єрної архітектури в Україні, аби забезпечити комфортне життя для людей з інвалідністю. Черкащина вже розпочала працювати над упровадженням вільного простору в медичних закладах. Є й заплановані для реалізації проекти, у яких область – пілотна в Україні. Про заплановане розповів голова ОДА Олександр Скічко під час пресконференції.

Фото без описуФото без опису– Такий старт є важливим кроком для всієї України. Разом з Вінницькою та Донецькою ОДА ми підписали Меморандум з Мінрегіоном. Він передбачає зокрема й реалізацію проекту «Дитинство без обмежень». Це про будівництво декількох інклюзивних дитячих майданчиків для інтерактивних ігор, відпочинку та реабілітації. Аналогів такого проекту немає в Україні. Він – інноваційний. Розроблятимемо та реалізовуватимемо цей проект у співпраці з представницею урядового уповноваженого з прав осіб з інвалідністю у Черкаській області Лесею Валяєвою. Її ми долучаємо до всіх об’єктів #ВеликеБудівничтво у частині безбар’єрності.

Детальніше - у відео.

Також в області планують створити онлайн-сервіс для маломобільних людей. Це буде електронна карта місць, де позначені об’єкти та маршрути, якими зможуть рухатися мало мобільні громадяни.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора