Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Завдяки цифровізації система охорони здоров’я України змогла швидше реагувати на виклики, пов’язані з CОVID-19 – Юлія Соколовська

Дата: 19.05.2021 08:40
Кількість переглядів: 142

У період пандемії коронавірусу система охорони здоров’я України була більш підготовленою, оскільки в цій сфері вже чотири роки поетапно розвивається діджиталізація. Про це заявила заступник керівника Офісу Президента України Юлія Соколовська, беручи участь у Всеукраїнському форумі «Україна 30. Цифровізація» у Києві.

За її словами, інформаційні системи у сфері громадського здоров’я та закупівлі ліків, електронна система охорони здоров’я стали основою для впровадження цифрових інструментів у період пандемії.

Також заступник керівника Офісу Президента звернула увагу на те, що багато напрямів, які мали розвиватися наступні кілька років, під час пандемії отримали найвищий пріоритет і збільшення фінансування, зокрема йдеться про все, що стосується збору інформації, електронних інструментів, баз даних та їхньої інтеграції.

Юлія Соколовська наголосила, що Європейський Союз нині також активно впроваджує діджиталізацію у сфері охорони здоров’я. Так, з квітня 2021 року розпочав роботу новий орган – Європейська виконавча агенція з охорони здоров’я та діджиталізації (European Health and Digital Executive Agency, HaDEA).

«Це тенденція в усьому світі. Україна також у тренді й не відстає від інших цивілізованих країн», – зауважила вона.

Крім того, заступник керівника Офісу Президента відзначила важливість координації між міністерствами та відомствами.

«Ми зараз працюємо з урядом над запровадженням електронних лікарняних. Те, що Україна багато років планувала зробити, зараз виходить на фінішну пряму. Зовсім скоро ми дійдемо до системи реабілітації та реабілітаційного модуля в електронній системі охорони здоров’я», – розповіла вона.

Юлія Соколовська наголосила, що над цими завданнями працює велика команда фахівців з різних відомств.

Заступник керівника Офісу Президента зазначила, що цифровізація охорони здоров’я – це зручне життя громадян та якісна державна політика й управління.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора