Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У межах ініціативи Олени Зеленської підписано Меморандум щодо кампанії з популяризації здорового харчування

Дата: 20.05.2021 08:30
Кількість переглядів: 326

У межах ініціативи Олени Зеленської підписано Меморандум про взаєморозуміння і співпрацю з метою реалізації комунікаційної кампанії здорового харчування в рамках реформування системи шкільного харчування. Документ підписали ЮНІСЕФ, Посольство Швейцарської Конфедерації, Міністерство освіти і науки та перша леді України.

 

У травні в межах реалізації меморандуму буде розпочато поведінкове дослідження серед дітей, батьків та освітян. Отримані результати стануть основою комунікаційної кампанії. Ще одним елементом співпраці є запуск інформаційного порталу з реформування системи шкільного харчування, який буде корисним і зручним помічником як для освітян, так і для батьків та учнів. Також важливим пунктом Меморандуму є здійснення заходів щодо об’єднання зусиль з приватним сектором для оновлення необхідного обладнання у школах.

«Будь-які зміни матимуть глибокий і довготривалий ефект тільки тоді, коли люди їх зрозуміють і приймуть. Коли це буде усвідомленим вибором кожної людини», – зазначила Олена Зеленська.

Головною метою комунікаційної кампанії буде формування культури та розвиток принципів здорового харчування. Серед її основних напрямків:

  • підвищення обізнаності про ризики для здоров’я та небезпеку нездорового харчування;
  • популяризація серед батьків і дітей здорового раціону як простої, доступної та смачної їжі;
  • мотивування освітян до сприйняття змін щодо впровадження нових стандартів харчування.

«Ми маємо розуміти, що зміна поведінкових звичок – вкрай складний процес. Це може зайняти роки. Але це не означає, що ми не маємо цього робити. Я пишаюся тим, що ми беремо на себе відповідальність розпочати цей процес», – зауважила перша леді.

Підписуючи меморандум, кожен з партнерів узяв на себе низку зобов’язань.

За підтримки ЮНІСЕФ буде розроблена стратегія комунікаційної кампанії з підвищення обізнаності, мотивації, зміни ставлення та поведінки. Завдяки технологічному партнеру SoftServe запрацює національний портал про здорове харчування на підтримку реформування системи шкільного харчування. Він буде доступним і для людей з порушенням опорно-рухового апарату та когнітивного сприйняття.

 

«Здорове харчування завжди перебувало у фокусі уваги ЮНІСЕФ, оскільки воно є головною передумовою для здоров’я та розвитку кожної дитини. Ми раді приєднатися до цього важливого партнерства, яке має на меті популяризувати здорове харчування та здоровий спосіб життя серед українців. Наші експерти готові долучитися до проведення досліджень та розробки національних комунікаційних кампаній. Об’єднавши наші зусилля, працюючи з освітянами та громадами, ми можемо мотивувати дітей і батьків сформувати нові норми поведінки для більш здорового майбутнього цілої нації», – наголосила голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні Лотта Сільвандер.

Міністерство освіти і науки України продовжує працювати над осучасненням підходів управлінців та освітян до формування здорового харчування дітей у школах: проводяться вебінари та тематичні курси щодо підвищення кваліфікації з питань організації здорового харчування, надаються роз’яснення щодо того, які зміни відбуваються.

«Сьогодні важко переоцінити роль і значення наших спільних зусиль із реформування шкільного харчування, що докладаються за ініціативою першої леді України Олени Зеленської. Вони спрямовані на розбудову системи здорового харчування, формування культури харчування та правильних харчових звичок. Формування правильної харчової поведінки школярів залежить як від харчових звичок батьків і друзів, так і від контенту соціальної реклами. Важливим елементом реформи є сучасне технічне обладнання в закладі освіти. Усі ці передумови мають допомогти дитині у формуванні компетентності безпечного та здорового харчування», – зазначив міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

Посольство Швейцарської Конфедерації в Україні надало фінансову підтримку для комунікаційної кампанії щодо формування культури харчування та розвитку принципів здорового харчування. Діяльність Посольства представлена в таких трьох швейцарсько-українських проектах: «Децентралізація для розвитку демократичної освіти» DECIDE, «Діємо для здоров’я» та програма QFTP «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах в Україні». З допомогою Посольства Швейцарської Конфедерації реформа запрацює з новим імпульсом.

«Ця кампанія важлива для Швейцарії як для партнера України, адже йдеться про дітей, здоров’я, освіту та реформи. Ці напрямки є критичними для майбутнього України», – сказав Посол Швейцарської Конфедерації в Україні Клод Вільд.

Зі свого боку Олена Зеленська наголосила на готовності продовжувати підтримувати реформу шкільного харчування, зокрема підсилювати комунікаційну кампанію та сприяти реалізації цікавих і корисних проектів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора