Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У кожній області України з’явиться свій «спортивний магніт» для великих змагань

Дата: 20.05.2021 08:58
Кількість переглядів: 122

Фото без опису

Україна до 2024 року отримає «25 спортивних магнітів» для олімпійських видів спорту.  Головною особливістю таких спорткомплексів буде те, що там можна буде проводити всеукраїнські та міжнародні змагання з не менше ніж п’яти олімпійських видів спорту. Про це в інтерв’ю журналу Mintrans розповів заступник голови Офісу Президента, координатор програми “Велике будівництво” Кирило Тимошенко.

Він зазначив, що будівництво багатофункціональних спортивних комплексів передбачені проєктом президента Володимира Зеленського “25 спортивних магнітів”.

“Ідея у тому, щоб у кожній області з’явився суперсучасний багатофункціональний спортивний об’єкт, який можна використовувати для потреб усієї країни. 25 магнітів планується побудувати за 4 роки, роботи стартували торік, і в нас вже є перші, дуже хороші результати”, – розповів Тимошенко.

За його словами, 10 об’єктів зі списку “25 спортивних магнітів” вдалося завершити упродовж 2020 року. Особливою гордістю він назвав сучасний спорткомплекс “Олімпійські резерви” у Дніпрі, який відкрив свої двері в листопаді минулого року. Це простора крита 6-поверхова арена, побудована “з нуля” для олімпійських видів спорту.

Він також розповів, що Президент Зеленський особисто цікавиться ходом робіт на спортивних об’єктах, запитуючи про їх стан у глав облдержадміністрацій і оглядаючи їх в ході поїздок.

“Президент указав напрям, дав поштовх – і в регіонах одразу все заворушилося. Що більше людей отримують можливість якісно займатися спортом, то здоровіша нація, то менше навантаження на медичну галузь”, – наголосив Тимошенко.

Нагадаємо, Кирило Тимошенко раніше повідомив, що в цьому році у рамках програми Володимира Зеленського “Велике будівництво” запустили також проєкт “Велика реставрація”: за три роки планують відновити і реставрувати 150 об’єктів культурної спадщини. Крім того, відремонтують і побудують також 80 стадіонів і 29 басейнів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора