Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Олександр Скічко зустрівся з підприємцями області

Дата: 25.05.2021 08:30
Кількість переглядів: 90

Про введення реєстраторів розрахункових операцій сьогодні говорили підприємці області з головою Черкаської ОДА Олександром Скічком. 

На думку підприємців, введення реєстраторів розрахункових операцій призведуть до непомірних фінансових втрат для бізнесу. Також представники малого бізнесу та мікробізнесу наголосили на проблемах відсутності первинної документації на товар.

Ольга Ракова, яка є членом двух робочих груп, що створені при Координаційній раді з питань сприяння розвитку мікро, малого та середнього підприємництва, що діє при Офісі Президента України, повідомила присутнім про діяльність робочих груп та коротко ознайомила з їхніми напрацюваннями.

«Долучайтесь до роботи робочих груп, надавайте свої зауваження та пропозиції», – звернулась Ольга Ракова до підприємців.

«Ми просимо залишити мікробізнесу спрощену систему оподаткування обліку і звітності. Простий облік дасть змогу нам вижити у складній економічній ситуації. Ми не боїмося обліку наших фінансових оборотів. Але нам непосильний облік товарних запасів, адже це величезний рух документів. Мікробізнесу це не під силу», – сказала підприємиця Галина Капітон.

На зустрічі були присутні також народні депутати України Олег Арсенюк та Данило Гетьманцев, який є головою комітету Верховної Ради України з питань фінансів податкової та митної політики. Вони відповідали на питання підприємців про ведення фіскальних апаратів, обліку товарних запасів.

Начальник ГУ Державної податкової служби України у Черкаській області Антон Царюк пояснив про ведення первинної документації для малого та середнього бізнесу.

Наприкінці зустрічі підприємці передали нардепам розроблену концепцію з економічними вимогами спрощення ведення бізнесу.

Олександр Скічко сказав, що такі зустрічі мають бути системними, та запевнив, що їх проводитимуть частіше.

Нагадаємо, що Закон України про обов’язкове застосування про РРО відтерміновано до першого січня 2022 року.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора