Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Стартувала розробка плану заходів з реалізації Нацстратегії безбар’єрності на 2021-2022 роки

Дата: 26.05.2021 16:10
Кількість переглядів: 170

Фото без опису

Організацію розроблення проєкту Плану заходів з реалізації Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на 2021-2022 роки обговорили у Мінрегіоні під час робочої зустрічі заступника Міністра Наталії Козловської з представниками офісу першої леді Олени Зеленської та низки громадських організацій.

Відтак, учасники зустрічі у Мінрегіоні ще раз підкреслили необхідність широкого залучення громадськості до розроблення проєкту Плану заходів. Було вирішено провести публічні громадські обговорення в онлайн-форматі з залученням представників громадських, благодійних, міжнародних організацій, органів державної влади, місцевого самоврядування, експертів, фахівців аналітичних центрів тощо. Про дати заходів Мінрегіон повідомить згодом.

Зазначимо, проєкт Плану заходів з реалізації Нацстратегії планується презентувати наприкінці червня під час засідання Ради безбар’єрності.

Нагадаємо, Національна стратегія зі створення безбар’єрного простору в Україні була розроблена за ініціативи першої леді Олени Зеленської та на виконання Указу Президента України від 3 грудня 2020 року «Про забезпечення створення безбар’єрного простору в Україні».

Розроблення проєкту Плану заходів з реалізації Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на 2021-2022 роки координує Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов.

Експертний консорціум, який сформували Центр економічного відновлення, ІСАР Єднання та ГО «Безбар’єрність», надає аналітичну та технічну підтримку міжвідомчій робочій групі при Кабінеті Міністрів для розробки Плану заходів з реалізації Нацстратегії безбар’єрності.

Довідково.

Рада безбар’єрності – це тимчасовий консультативно-дорадчий орган Кабінету Міністрів України, який був створений за ініціативи першої леді Олени Зеленської з метою моніторингу та контролю стану виконання Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року, а також узгодження складних питань міжсекторальної взаємодії щодо створення безбар’єрного простору.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора