Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

«Найбільший наш подарунок – щасливі діти», – Лариса Кошова відвідала низку соціальних закладів до Міжнародного дня захисту дітей

Дата: 01.06.2021 16:10
Кількість переглядів: 197

Фото без опису

Малеча нині приймає вітання та подарунки з нагоди Міжнародного дня захисту дітей. Це день, аби привернути увагу громадськості на збереженні добробуту усіх дітей щодня, певна заступниця очільника області Лариса Кошова.

Сьогодні посадовиця з подарунками – іграшками, солодощами та фруктами – від імені голови ОДА у межах акції «Не залишати без уваги жодної дитини» завітала до низки закладів області. Зокрема Черкаського обласного спеціалізованого будинку дитини, у Черкаський обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей «Теплий дім», Черкаський навчально-реабілітаційний центр та обласний центр дитячої онкології та гематології Черкаського обласного онкологічного диспансеру.

В обласному спеціалізованому будинку дитини приймали гостей наймолодші. Вони підготували власні подарунки для гостей: співали, танцювали та розказували вірші. У закладі натепер перебувають 69 дітлахів, з них – 35 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та 8 дітей з інвалідністю.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 - Ця малеча – неймовірна! – ділиться Лариса Кошова. – Їхнє захоплення від гостей настільки щире. У Міжнародний день захисту дітей хотілося б ще раз звернути увагу громади на тих дітлахів, які позбавлені батьківської турботи і які так потребують родинного тепла. Від імені обласної влади сьогодні з приємністю маю нагоду передати їм подарунки. Хоча найбільші подарунки нам роблять діти. Бережімо та любімо їх!

Нині в обласному центрі соціально-психологічної реабілітації дітей «Теплий дім» перебуває 38 вихованців. Сюди приймають дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, батьки яких не можуть забезпечити їм належного догляду та утримання, ухиляються від виконання своїх батьківських обов’язків.

Фото без описуФото без опису

 - На рівні обласної влади ми працюємо над тим, аби діти не тільки чули про захист 1 червня, а й реально відчували його щодня, – наголосила Лариса Кошова. – Адже всі наші дії, спрямовані на захист дітей, – це, фактично, найкраща наша інвестиція у майбутнє. Приємно, що дбають про дітей і благодійники, волонтери, небайдужі люди.

Далі гості завітали до Черкаського обласного реабілітаційного центру. Тут зараз навчається понад 60 дітей, половина з яких – з різних куточків області. У закладі допомагають здобувати освіту та реабілітують малечу з порушенням інтелектуального розвитку та ЗПР. Загалом у центрі щодень покращують умови перебування дітей.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуНасамкінець посадовиця відвідала обласний центр дитячої онкології та гематології. Сюди, на замовлення дітей, передала картини-розмальовки. У закладі кажуть, такий вид дозвілля допомагає підопічним заспокоїтися та зменшує стрес.

Фото без описуФото без описуФото без опису - Наразі у закладі перебуває понад 20 пацієнтів, – відзначила Лариса Кошова. – Наймолодшому – всього лише рік. Прикро, що загалом пацієнти «молодшають». Найчастіше сюди потрапляють діти із захворюванням крові. Отримують терапію рік-півтора. У закладі поступово покращують умови, роблять ремонти. Допомагають у цьому й благодійники. Втім діти все одно потребують уваги нас, дорослих. Кожен подарунок для них – ще один стимул до боротьби.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора