Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Важливий майданчик для взаємодії центральної влади та місцевих громад: голова Звенигородської РДА взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад на Хмельниччині

Дата: 03.06.2021 16:26
Кількість переглядів: 322


 

Фото без опису

Від сьогодні, 3 червня, на базі Офісу Президента запрацював постійний офіс Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України. Куди можуть звертатися очільники громад для розв'язання питань, які потребують втручання центральної влади.

Голова Звенигородської районної державної адміністрації Юрій Піковський у складі делегації від Черкаської області взяв участь у першому засіданні Палати місцевих влад Конгресу місцевих та регіональних влад, створеного президентом Володимиром Зеленським.  

У засіданні взяли участь по п’ять представників з кожної області. Це голови обласних центрів, міських та сільських громад. Також присутні голови районних рад та адміністрацій. Від Черкащини були присутні чотири представники влади, це:

  • голова Звенигородської районної державної адміністрації Юрій Піковський;
  • голова Золотоніської міської територіальної громади Віталій Войцехівський;
  • голова Руськополянської територіальної громади Олег Гриценко
  • голова Черкаської районної ради Олександр Василенко.

Фото без опису

У порядку денному - фінансування районних рад, готовність до опалюваного сезону та передача освітньо-професійних училищ на баланс місцевих громад.

Зеленський зазначив, що на місцеве самоврядування ще чекають реформи, а влада "уважно слідкує" за процесом передачі громадам об'єктів. За його словами, спільно з урядом та парламентом буде ініційовано законопроєкти щодо оптимізації дохідної частини місцевих бюджетів.

Поза тим, на Звенигородщині голови територіальних громад району, а також керівництво та керівники структурних підрозділів взяли участь в Конгресі в онлайн-форматі.

Фото без опису

Наступного тижня в межах Конгресу відбудеться засідання палати регіонів. Рішенням Конгресу буде створена президія місцевого самоврядування, яка збиратиметься щомісяця.

Нагадаємо, що Конгрес місцевих та регіональних влад є консультативно-дорадчим органом при Президенті України. Він створений на заміну Раді розвитку громад та територій. Згідно з Положенням, Конгрес є консультативно-дорадчим органом, а серед основних його завдань - сприяння ефективному завершенню реформи місцевого самоврядування та налагодження ефективної взаємодії державних органів, моніторинг суспільно-політичних і соціально-економічних процесів, що відбуваються в державі на регіональному та місцевому рівнях.

Як усе було - можна переглянути за покликанням https://fb.watch/5UvK48oXnm/

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора