Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У Звенигородці відбулася презентація Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького

Дата: 04.06.2021 20:04
Кількість переглядів: 846

Фото без опису

4 червня на центральній площі міста Звенигородка відбулося культурно-освітнє свято «ЧНУ – для Шевченкового краю». Усе – з нагоди відкриття у місті Звенигородка навчального центру (філії) Черкаського національного університету ім. Богдана Хмельницького.

У заході взяли  участь голова Звенигородської районної держаної адміністрації Юрій Піковський, голова Звенигородської районної ради Сергій Струк, міський голова Олександр Саєнко, працівники структурних підрозділів райдержадміністрації, установ та організацій, а також депутати міської та районної рад, жителі та гості міста.

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

– Цей рік 2021  для Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького — ювілейний. 100 років тому почала свій відлік його історія: від учительської семінарії, а потім від Інституту народної освіти з одним факультетом до сучасного класичного університету європейського рівня, навчально-наукового комплексу, центру освіти, науки, культури й духовності Черкащини. Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького щороку покращує показники у вітчизняних і міжнародних рейтингах. Поза тим, не можу не наголосити, що нещодавно Центр міжнародних проєктів «Євроосвіта» в партнерстві з міжнародною групою експертів презентував чотирнадцятий академічний рейтинг закладів вищої освіти України «Топ-200 Україна 2021». За результатами рейтингу, Черкаський національний університет піднявся на 23 позиції за рік та нині посідає 38 місце (у 2020 році було 61). Цей результат свідчить, що університетський колектив провів колосальну роботу протягом року і вийшов на новий рівень, – наголосив ректор Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Олександр Черевко.

Звенигородчан та усіх присутніх заходу ознайомили із  освітніми програмами та спеціальностями закладу вищої освіти. А також – проконсультували потенційних абітурієнтів та їхніх батьків щодо вступу до університету.

– Маю сподівання на плідну співпрацю і розуміння із Черкаським національним університетом імені Богдана Хмельницького. Це дасть можливість спільними зусиллями сформувати національну свідомість молоді, внутрішню мотивацію на зміни, удосконалюватися разом з рідними громадами, районом та працювати на їхній розвиток. Висловлюю щиру вдячність представникам університету за співпрацю та сприяння розвиткові освіти в області, зокрема у Шевченковому краю,  зазначив голова Звенигородської РДА Юрій Піковський.

Фото без опису

Впродовж освітньо-культурного свята зі своїми відгуками та враженнями про навчання, відпочинок, дозвілля у Черкаському національному університеті ім. Богдана Хмельницького поділилися студенти, родом зі Звенигородщини.

Поза тим, у програмі заходу була передбачена святкова частина за участі художніх колективів ЗВО. Своїми талантами вражали: гурт барабанщиць «Бадабум», вокальний ансамблю «Мелодія», самодіяльний ансаммблю народного танцю «Черкащанка», а також – акробатичний етюд у виконанні Стаса Павленка та Аніти Куць.

Фото без опису

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора