Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

«Це – тільки початок змін в обласній лікарні», – Олександр Скічко на відкритті відділення екстреної меддопомоги

Дата: 09.06.2021 11:15
Кількість переглядів: 205

Фото без опису

Сучасно обладнане та капітально відремонтоване. У Черкаській обласній лікарні запустили в роботу приймальне відділення. Діє воно на першому поверсі хірургічного корпусу. За словами очільника Черкащини Олександра Скічка, воно є взірцевим для всього закладу.

Капітальний ремонт приміщень провели завдяки програмі Президента України #ВеликеБудівництво. Вартували всі роботи майже 14,5 млн грн. Обладнали та оформили приміщення відповідно до брендбуку, каже головний лікар закладу Олександр Дудник.

Фото без описуФото без опису– Ми розмежували зони планової та екстреної госпіталізації, розмістили поруч із входом протишокову палату, як того вимагає протокол, аби ближче та оперативніше надавати екстрену допомогу пацієнтові, – додає він. – Палата обладнана дефібрилятором, спеціальною апаратурою, ШВЛ-ом. У нас є новітній комп’ютерний томограф. Він нині один із найкращих в Україні.

У відділенні приймають пацієнтів. Тож приміщення та обладнання медики вже випробували «на практиці».

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуЦе приймальне відділення зразок того, який вигляд повинна мати вся обласна лікарня, – наголосив голова ОДА Олександр Скічко. – На цей рік ми запланували реконструкцію її чотирьох корпусів. Паралельно робимо проекти на внутрішню реконструкцію, аби це був комплексний об’єкт, який змінить і підхід, і якість надання послуг для пацієнтів.

Олександр Скічко нагадав, що розвиток медицини – в пріоритеті для обласної влади. Зараз, завдячуючи програмі Президента України #ВеликеБудівництво, на Черкащині запускають в роботу приймальні відділення.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуНаразі Черкаська обласна лікарня є опорною. Тут надають високоспеціалізовану медичну допомогу. Працюють з пацієнтами понад 1,5 тисячі медичних працівників. Потужність лікарні становить 860 ліжок, 140 з яких передбачені для прийому пацієнтів з коронавірусною хворобою.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора