Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Рекомендації щодо онлайн-безпеки для педагогічних працівників

Дата: 15.06.2021 16:24
Кількість переглядів: 312

Фото без опису

Фото без опису

Сучасні діти вже народились в еру Інтернету і не знають життя без нього. Для них світ онлайн є невід’ємною частиною життя. Але як і у реальному житті, в Інтернеті є такі ж реальні загрози.

        Згідно з результатами дослідження, що було проведено Proinsight Lab у партнерстві з Уповноваженим Президента України з прав дитини та Міжнародною благодійною організацією "Служба порятунку дітей":

- 73% дітей ніколи не розкажуть дорослим про насилля, яке трапилось з ними в Інтернеті

- кожна п’ята дитина в середній школі та близько 40% дітей старшої школи отримували запитання в Інтернеті про свої інтимні частини тіла.

- кожна десята дитина середньої школи та кожен п’ятий в старшій школі отримували запити на надсилання своїх інтимних фото

- кожен п’ятий учень середньої школи і 42% дітей старшої школи готові зустрітись з незнайомцем з Інтернету.

        Тому важливо формувати у дітей обізнаність про те, якими є сексуальні ризики в Інтернеті, як їх запобігти та як діяти. З огляду на гостру актуальність зазначеної проблеми, просимо Вас приєднатися до нашого освітнього проекту щодо захисту дітей в Інтернеті #stop_sexтинг та провести заняття з дітьми для 1-11 класів у літніх таборах. Матеріали для занять з дітьми, а також довідник для вчителів (“Рекомендації щодо онлайн-безпеки для педагогічних працівників”) та для батьків і вихователів (“Створюємо онлайн-простір разом з дітьми”) , можна знайти за посиланням : https://stop-sexting.in.ua/category/materials/.

Всі наявні уроки розміщені у папках згідно з віковими категоріями учнів. Обравши потрібну папку, можна безкоштовно завантажити всі необхідні матеріали для проведення уроків. Проведення уроку з учнями передбачає можливість отримати електронний документ, що засвідчує проведення Вами уроку.

Документ надається у відповідь на заповнену форму за посиланням:

https://cutt.ly/inzj0aj

З умовами отримання електронного документу, що посвідчує проведення уроку, також можна ознайомитись на останній сторінці посібника вчителя. Якщо перед проведенням уроку вчителі прагнуть дізнатись більше про особливості захищеності дітей в цифровому середовищі та про роль вчителя у цьому, для вільного перегляду доступний спеціалізований вебінар "Як педагогічні працівники можуть створити безпечний онлайн-простір для учнів", що розміщений у вільному доступі за посиланням: https://cutt.ly/bnErT3J


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора