Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У Кам’янці джазово відфестивалили

Дата: 22.06.2021 17:09
Кількість переглядів: 129

Цими вихідними в Кам’янці відбувся четвертий фестиваль класичної музики, джазової та альтернативної музики – Kamianka Music Fest. Він стає невід’ємною частиною культурного життя громади і з кожним роком збирає все більше гостей.

Окрім основної музичної програми, фестиваль включає в себе різноманітні заходи – від екскурсій по місту та Тясминському каньйону до літературних читань за участю письменників НСПУ, вихованців Кам’янської дитячої літературної студії «Брость» імені Данила Кононенка, майстер-класів зірок сцени.

Цього року фестиваль в Кам’янці зібрав чимало гостей з різних куточків України та жителів громади. Після тривалих карантинних обмежень та відсутності культурного і світського життя, фестиваль став ковтком «свіжого повітря».

Під час фестивалю відкрили мозаїчне панно, яке знаходиться на одній із стін дитячої музичної школи ім. П. І. Чайковського, автором якого є скульптор Микола Теліженко. Мозаїка присвячена 30-й річниці Незалежності України.

Починаючи з 18.00 години для гостей фестивалю грав оркестр та солісти Національного будинку органної та камерної музики. Вечірню програму першого дня фестивалю відкрили відомі джазові виконавці на чолі з Олексієм Коганом та «Jazz In Kyiv Band», що подарували відвідувачам неперевершені емоції та зірвали хвилю овацій. Завершував концертну програму Сергій Жадан з проєктом «Лінія Манергейма». Виступ останнього став приємним сюрпризом для публіки та подарував безліч позитивних емоцій.

Другий день фестивалю розпочався з виступу Брас-квінтету «Київ Брас» та виконавців Андрія Ільківа та Юрія Кота, що подарували відвідувачам неповторне поєднання духових інструментів та фортепіано. Вечірню програму розпочали Cherkasy Jazz Orchestra, що представили неповнорне виконання джазової музики, вокалу та гри на роялі.

Новинкою для фестивалю були виступи гуртів, що представляли «альтернативну сцену». Для гостей фестивалю грали «Марія і Магдалина», гурт «Ragapop» та DJ set від Human Margareeta, що дали змогу послухати живий виступ справжніх майстрів своєї справи і насолодитися музикою, якою живе весь культурний та молодіжний світ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора