Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Звенигородщину відвідала делегація Республіки Казахстан в Україні

Дата: 22.06.2021 21:38
Кількість переглядів: 336

22 червня у День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни Звенигородщину відвідала делегація Республіки Казахстан в Україні.

Заходи з нагоди вшанування пам‘яті жертв Другої світової війни і уродженця Республіки Казахстан, Героя Радянського Союзу Серікбая Муткенова відбулися у с. Ризине Водяницької громади біля Обеліску пам‘яті.

У заходах взяли участь Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Казахстан в Україні Дархан Калєтаєв; другий секретар Посольства Азамат Каржаубаєв; військовий аташе Посольства Нуржан Омаров; консул Болат Каткенов; народоий депутат України Сергій Нагорняк; голова Звенигородської районної державної адміністрації Юрій Піковський; голова Звенигородської районної ради Сергій Струк; заступник голови Черкаської ОДА Віктор Гусак; ректор Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Олександр Черевко; голова Водяницької ОТГ Руслан Каюк, а також гості та жителі громади.

Учасники заходу вшанували пам‘ять Героїв Радянського Союзу Серікбая Муткенова, Валентина Гришка та усіх жертв Другої світової війни хвилиною мовчання та поклали квіти до пам‘ятних знаків.

Поза тим, гості відвідали місцевий історико-краєзнавчий музей у с. Ризине «Різана криниця», а також кімнату бойової слави у Ризинській загальноосвітній школі.

Учні та вчителі протягом екскурсій розповідали історії із життя Героя Радянського Союзу  Серікбая Муткенова.

Візит делегації Республіки Казахстан у День скорботи - це й вияв шаноби до земляка Серікбая Муткенова, який загинув у бою в селі Ризине 15 січня 1944 року, проживши лише 31 рік, і поваги до українців- жертв Другої світової війни.

Візит почесних гостей продовжився до Шевченківських земель, зокрема с. Моринці та с. Шевченкове. Там представники делегації Республіки Казахстан в Україні вшанували пам‘ять Кобзаря, поклавши квіти до могил матері та батька  Тараса Шевченка, а також до монумента українського пророка.

До вітань представників делегації Республіки Казахстан в Україні долучилися голова Звенигородської міської ради Олександр Саєнко, а також голова Шевченківської територіальної громади Сергій Смалько.

На Батьківщині Кобзаря гостям провели екскурсію місцями, де зріс Тарас Шевченко, а також продемонстрували експонати Національного заповідника «Батьківщина Тараса Шевченка».

Насамкінець, присутні обмінялися подарунками та враженнями від зустрічі.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора