Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

«Потрібно запровадити систему ХААСП, яка допоможе школі визначити свої проблеми», — Олена Зеленська на Вснукраїнському форумі «Україні 30»

Дата: 23.06.2021 14:48
Кількість переглядів: 148

На необхідності запровадження системи ХАССП в українських школах наголосила Перша леді України Олена Зеленська на Всеукраїнському Форумі «Україна 30. Здорова Україна».

НАССП (Hazard Analysis Critical Control Point) — система аналізу ризиків, небезпечних чинників і контролю критичних точок; міжнародні норми зниження ризику небезпечності харчових продуктів.

«Здається, всі ми купуємо продукти додому. Ми дивимося на якість, дивимося на термін придатності, шукаємо ціну, яка нам підходить, і купуємо. Здавалося, що цей підхід може працювати і для школи, але ні. На жаль, це далеко не так», – зазначила Перша леді під час виступу.

Фото без опису

«У багатьох випадках несумлінні постачальники монополізують сферу забезпечення шкіл у цілих областях. Часто на ProZorro виграє нижча ціна, а не вища якість. Це речі, з якими ми маємо боротися, з якими мали боротися ще вчора, але ми починаємо боротися тільки зараз. Це ганебні речі», – підкреслила Зеленська.

Також Перша леді України заявила про необхідність термінового запровадження гігієнічних вимог до харчоблоків, розташованих у закладах середньої освіти, та посилення контролю якості.

«Так Держпродспоживслужба працює. Проводяться планові та позапланові перевірки і я думаю,  що в них буде все більше і більше роботи, я дуже сподіваюся на їхню активність. Нарешті потрібно запровадити систему ХАССП, скільки можна її боятися? Це програма, яка просто допомагає школі визначити свої проблеми», – зазначила Перша леді.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора