Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

#ВеликеБудівництво у Третій міській: в лікарні Черкас відкрили «екстрене» відділення

Дата: 24.06.2021 10:22
Кількість переглядів: 247

Відділення екстреної меддопомоги реконструюють у Третій міській лікарні Черкас. Уже готова перша черга. Оглянув проведені роботи очільник Черкащини Олександр Скічко. 

За рахунок коштів із державного та місцевого бюджетів на реконструкцію приймального відділення спрямували 28,4 млн грн.

Це крок уперед у якості діагностики та лікування наших пацієнтів, – переконаний головний лікар закладу Олександр Федорук. – Це відділення – тільки перша черга. Попередузавершити другу. Плануємо це зробити до кінця року. У відділенні проводитимемо цілодобовий прийом, де надаватимемо невідкладну допомогу, діагностуватимемо і, з огляду на остаточний діагноз, переводитимемо пацієнтів у профільне відділення.

Традиційно оновлене відділення оснастили необхідним обладнанням. Зокрема, апаратом УЗД, комп’ютерним томографом, електрокардіографом, дифібрилятором, моніторамипацієнта тощо.

Якщо влада на різнихрівняхоб’єднуєзусилля, то маємо результат,– зазначив очільник області Олександр Скічко. – Тепер тут є все, що потрібне для якісної допомоги та якнайретельнішого обстеження. Друга черга на виході!Водночас я переконаний, щодостойна зарплата не менш важлива за достойніумовипраці.Президент УкраїниВолодимирЗеленський нещодавно підписав указ про мінімальнізаробітні плати. Зокрема, для лікарів – не менше 20 000 грн/міс., для середнього медичного персоналу – не менше 13 500 грн/міс. Кабінет Міністрів Україні, готуючи проєкт держбюджету-2022, має опрацювати таке підвищення.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора