Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У Степанецькій ТГ запустили «річкоочисний» проєкт

Дата: 24.06.2021 12:16
Кількість переглядів: 168

Фото без описуРозчищення Росави розпочали у Степанецькій громаді. Ця річка протікає через більшість її сіл. Розпочнуть з семи кілометрів, відзначає голова ОДА Одександр Скічко.

Детальніше - у відео

 

Очищатимуть та поглиблюватимуть річку на 2,5 – 3 метри. Для цього громада придбала спеціальне обладнання. Цьогоріч за проєктом на це спрямують 3,2 млн грн.

Фото без описуФото без описуФото без опису– Коли є ініціатива на місцях – знаходиться і ресурс, – відзначає голова облдержадміністрації Олександр Скічко. – Цей проєкт внесено до Обласної програми охорони навколишнього природного середовища на 2021 – 2027 роки. Його кошторис – майже 20 млн грн. Плануємо залучати кошти з державного та місцевого бюджетів, а також інших джерел. Зокрема, допомагає Благодійний фонд “МХП-Громаді”. Загалом проєкт розрахований на 3-5 років, але пляжувати на берегах Росави місцеві жителі зможуть уже наступного сезону.

Фото без описуФото без описуМеханік земснаряду Володимир Демченко каже, що річку не чистили 20 років. Раніше тут відпочивали жителі села, нині ж її замулило. Після проведення робіт тут зможуть купатися всі охочі

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора