Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

«Ми поступово входимо в п’ятий етап вакцинації, коли щеплюватимемо усіх бажаючих», – Юрій Савенко

Дата: 25.06.2021 11:56
Кількість переглядів: 113

Фото без опису

На Черкащині щеплення здійснюється вакцинами Коронавак, Пфайзер та АстраЗенека. Вакцинацію проводять 25 мобільних бригад та медики у 98 пунктах щеплень. Про це розповів начальник Управління охорони здоров’я Черкаської ОДА Юрій Савенко.

На вихідних діють 7 центрів вакцинації населення:

  • Черкаси – ТРЦ «Любава»;
  • Черкаси – Будинок культури ім. І. Кулика;
  • Умань – центр ПМСД;
  • Сміла – міський Будинок культури;
  • Звенигородка – центр ПМСД;
  • Золотоноша – центр ПМСД;
  • Канів – центр ПМСД.

За минулі вихідні у центрах вакцинації населення провакциновано 2 856 громадян.

Дев’ятого червня в область надійшло 21 600 доз вакцини АстраЗенека. Її наразі використовують для другої вакцинації щеплення, щепленого першою дозою Ковішилд та АстраЗенека.

18 червня область отримала 17 880 доз Коронавака, який призначений для працівників Державної кримінальної виконавчої служби та центрів пробації, маломобільних груп населення, органів державної лісової охорони, морського та річкового транспорту, поштового зв’язку, дорожнього господарства, митниці, Держпродспоживслужби, СБУ, МВС, осіб із листа очікування та вакцинації у центрах вакцинації населення.

Фото без опису

25 червня очікується надходження вакцини Пфайзер (Комірнаті) – 5850 доз для другої вакцинації працівників освіти та осіб з першого та другого етапів, передбачених Дорожньою картою МОЗ України.

На сьогоднішній день триває четвертий етап вакцинації. Передбачена вакцинація осіб віком старше 60 років, осіб віком старше 18 років з хронічними захворюваннями, засуджених, осіб з листа очікування та записаних через контакт-центр МОЗ України або через додаток Дія.

«Фактично ми поступово входимо в п’ятий етап вакцинації, коли вакцинуватимемр усіх бажаючих віком від 18 років. Але за умови надходження достатньої кількості вакцин», – сказав Юрій Савенко.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора