Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Мінінфраструктури розпочинає моніторинг усіх транспортних об’єктів щодо доступності для маломобільних груп

Дата: 30.06.2021 09:12
Кількість переглядів: 95

План заходів Міністерства інфраструктури щодо реалізації Стратегії створення безбар’єрного простору в Україні презентував Міністр Олександр Кубраков на першому засідання Ради безбар’єрності. Захід відбувся за ініціативи Першої Леді Олени Зеленської за участі представників Уряду під головуванням Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля.

Рада безбар’єрності створена для контролю стану виконання Нацстратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні до 2030 року.

Безпечний та комфортний доступ до вагонів, автобусів, вокзалів, аеропортів для кожного пасажира є пріоритетом Мінінфраструктури. У 2021 — 2022 роках будуть проведені наступні заходи:

проведення моніторингу доступності всіх ключових об’єктів інфраструктури; встановлення нової навігації з урахуванням потреб маломобільних груп населення; оновлення нормативної бази (ДБН, ДСТУ тощо), приведення до міжнародних стандартів, що передбачає унормування потреб маломобільних груп населення ще на етапі розробки проектів;

запуск тренінгових програм для підвищення рівня комунікації персоналу об’єктів транспортної інфраструктури.

Активна співпраця Міністерства з міжнародними та громадськими організаціями, яка передбачає обмін досвідом та відкритий діалог, пришвидшить реалізацію планів.

«Наш план з розбудови країни у рамках «Великого будівництва» стосується всіх українців, незалежно від статі, віку чи стану здоров’я. Я вдячній команді Першої Леді за те, що ми отримали додатковий майданчик для координації дій зі створення безбар’єрної інфраструктури. Ми зробимо все можливе, щоб всі без виключення громадяни України почували себе комфортно у подорожах», — зазначив у своєму виступі Міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

Нагадаємо, що за ініціативи Першої леді, Мінінфраструктури запустило проект спільно з UNICEF Ukraine на базі міжнародного аеропорту «Бориспіль». Його мета — привести до міжнародних стандартів комфорту та безпеки для маломобільних груп населення простір аеропорту.

За інформацією Урядового порталу


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора