Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Канівські лісівники встановили нову систему відеоспостереження за лісовими масивами

Дата: 06.08.2021 08:45
Кількість переглядів: 185

Фото без опису

Нещодавно, з метою спостереження за хвойними лісами, у Софіївському лісництві Канівського лісгоспу облаштували нову систему відеоспостереження. Висота вежі становить 35 метрів, на ній встановили камеру відеонагляду, радіус огляду якої – до 30 км, а за сприятливих погодних умов – до 50 кілометрів.

За словами канівських лісівників, однієї камери відеоспостереження, яка функціонує у Михайлівському лісництві недостатньо, аби здійснювати нагляд за всіма хвойними насадженнями підприємства. Відтепер хвойні ліси Канівського лісгоспу на камерах, як на долоні, а деякі площі ще й під перехресним відеонаглядом, що дасть змогу на ранніх стадіях виявляти загорання, точно визначати координати й вчасно гасити пожежу, не допускаючи стихійного лиха.

«Це сучасна техніка, яка значно полегшує роботу лісівників в пожежонебезпечний період. Спостереження за лісовими масивами ведеться в режимі реального часу. Процес керування системою є максимально простим та зручним, а можливість запису зображень може стати в нагоді для розслідування причин загоряння», – говорить директор Канівського лісгоспу Едуард Симоненко.

Варто відзначити, що канівські лісівники стоять на варті навколишніх лісів цілодобово під час високого й найвищого класу пожежної небезпеки та спрямовують всі сили й засоби для збереження лісових масивів. Проте й кожному з нас варто цінувати їх працю та пам’ятати, що значно важливіше та ефективніше бути свідомим та не допускати лісових пожеж.

Фото без опису

За інформацією Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора