Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Про форму сімейного виховання - патронат над дитиною

Дата: 24.11.2020 15:43
Кількість переглядів: 261

З 2017 року в  Україні впроваджФото без описуена нова форма сімейного виховання - патронат над дитиною. Це тимчасовий догляд, виховання та реабілітація дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин.   

       Патронатним вихователем може бути громадянин України, який має досвід виховання дитини, відповідні житлові умови для надання послуг дитині у своєму помешканні, та який пройшов спеціальний курс підготовки.

Обов’язкова умова: кандидат в патронатні вихователі має бути безробітним, тому що основним місцем роботи стає опіка над дитиною. Відповідно йому буде нараховуватися страховий стаж.

       До сім’ї патронатного вихователя можуть бути одночасно влаштовані лише діти, які є рідними братами та сестрами, або діти, які виховувалися в одній сім’ї.

Термін перебування дитини в сім’ї патронатного вихователя встановлюється органом опіки та піклування і не може перевищувати трьох місяців.

       Оплата послуг патронатного вихователя - це грошове забезпечення в розмірі 5 прожиткових мінімумів. На утримання дитини в сім’ї надається соціальна допомога за рахунок коштів державного бюджету в розмірі 2-х прожиткових мінімумів на дитину відповідного віку.

       Соціальна допомога та грошове забезпечення призначаються і виплачуються з дня влаштування дитини в сім'ю патронатного вихователя до дня її вибуття з такої сім'ї та поновлюються у разі наступного влаштування дитини в дану сім'ю.

       У випадку, коли в сім'ї патронатного вихователя перебуває дитина віком до одного року, дитина з інвалідністю, малолітня або неповнолітня вагітна, ВІЛ-інфікована дитина або одночасно двоє і більше дітей, розмір грошового забезпечення збільшується на 10 відсотків за кожну дитину, але сумарно не більш як на 50 відсотків.

       Соціальна допомога використовується патронатним вихователем у повному обсязі для забезпечення повноцінного харчування, виховання, навчання та розвитку влаштованої дитини відповідно до її потреб.

       Запрошуємо до співпраці усі небайдужі родини, які готові поділитися сімейним теплом з дітьми, які мають ризик залишитися без батьківського піклування та потребують тимчасової підтримки.

        Більш детальну інформацію про сімейний патронат можна дізнатися, звернувшись до служби у справах дітей Звенигородської районної державної адміністрації за адресою: проспект Шевченка, 68; тел. (04740)21066, е-mail: zvenssd@ukr.net

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора