Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

День усиновлення — свято врятованих життів

Дата: 30.09.2018 09:46
Кількість переглядів: 218

Фото без опису

В останній день вересня Україна відзначає день усиновлення. Це свято людяності, милосердя, великодушності. Це надзвичайно тепле свято для всієї української громади і, насамперед, для батьків і дітей, які волею долі стали однією родиною. Кожного дня все більше і більше наших співгромадян відкривають свої серця і двері домівок для дітей.

Сьогодні в таких родинах нашого району зростають 23 усиновлених дитини. Зберігаючи таємницю усиновлення, ми не можемо назвати прізвища цих людей, але з впевненістю можемо сказатиі, що завдяки їх любові, гуманності і милосердю діти знайшли матір та батька, щасливу родину, сімейний затишок. Доброта і любов – головне, що ми повинні дарувати нашим дітям. Адже діти – це наша надія і наше майбутнє. Щоб ця надія здійснилася, ми, дорослі, повинні пам’ятати про свою відповідальність, піклуватися про кожну дитину. Особливо про дітей, які залишилися без батьківської опіки. Турбота про них – наша спільна мета, обов’язок суспільства, держави.

Традиційно вважається, що усиновлення — це дуже відповідальний крок щодо прийняття в сім’ю дитини на правах народженої, з усіма правами та обов’язками як з боку дорослих так і з боку дитини. Усиновлювачі заслуговують на велику повагу та пошану оточуючих.

Держава всебічно підтримує дітей, які з різних причин втратили батьківську турботу.

Кожній сім’ї, яка усиновила дитину, держава гарантує:– одноразову допомогу у зв’язку з усиновленням у розмірі як при народженні першої дитини;

– одноразову оплачувану відпустку тривалістю 56 календарних днів (70 календарних днів – при усиновленні двох і більше дітей).

Усиновлення – це особлива дорога батьківства. Благородна і складна, переповнена емоціями, очікуваннями, тривогами і обов’язково надбаннями – і дитини, і дорослог

Інколи здається, що важко пройти інстанції, зібрати документи. Всі думки зосереджені на «бюрократичних» процедурах. З нетерпінням очікуєш їх завершення, щоб скоріше забрати омріяних сина або донечку додому.

Право дитини на сім’ю закріплено на законодавчому рівні і перш за все – в Конвенції ООН про права дитини, Конституції України, Сімейному кодексі України тощо.

 

Дорогі батьки!

Вони мріють про щасливу сім’ю!

Зважтеся на цей крок! Ваша дитина на вас чекає!

 

Більш детальну інформацію про сімейні форми влаштування можна дізнатися, звернувшись до служби у справах дітей Звенигородської районної державної адміністрації за адресою: проспект Шевченка, 68; тел. (04740)21066, е-mail: zvenssd@ukr.net


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора