Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Кожна громада України отримала безкоштовну картосхему

Дата: 23.09.2021 15:04
Кількість переглядів: 272

Кожна громада може вільно завантажити картосхему своєї території. Це стало можливим завдяки ініціативі Мінрегіону та Координатора проектів ОБСЄ в Україні. Презентація ініціативи відбулася в Українському кризовому медіа центрі.

«У ході децентралізації повноваження органів місцевого самоврядування територіальних громад поширилися на усю територію країни і вже не обмежуються територіями населених пунктів. Щоб чітко розуміти свої межі, бачити, що і де знаходиться на їхній території, громадам потрібна проста і зрозуміла картографічна підоснова. Це дозволить більш ефективно управляти територією, інвентаризувати майно і ресурси, планувати розвиток громади. Тому ми спільно з партнерами і створили картосхеми для усіх громад. Вони вже є у вільному доступі. Наголошу при цьому, що картосхеми не визначають юридичних меж громад, їх встановлення – наступний крок, який ми робитимемо спільно з Держгеокадастром», – сказав під час презентації В’ячеслав Негода, заступник Міністра розвитку громад та територій України.

 

Новоутвореним органам місцевого самоврядування, на жаль, недостатньо інформацією про межі адміністративно-територіальних одиниць. Тому і виникла необхідність розробки таких картосхем. Це допоможе громадам приймати управлінські рішення. Крім того, картосхеми можуть стати основою для більш просунутих інструментів з обліку ресурсів громад, планування їхнього розвитку тощо».

Картосхему кожної територіальної громади можна переглянути або безоплатно завантажити в новому розділі «Карти тегромад» у розділі Новий АТУ. Всі карти готові до друку в оригінальному масштабі (від 1 :  5 000 до 1 : 125 000) двох форматів: PDF та JPEG. Масштаб кожної картосхеми у форматі PDF є лінійний і підібраний таким чим, щоб кожна територіальна громада мала змогу роздрукувати карту своєї громади розміром А1. Також для використання картосхем у презентаціях тергромад, сайтах, документах, тощо підготовлена растрова картосхема у форматі JPEG, яка має значно менший розмір файлу.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора