Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У понад 1700 населених пунктах України впроваджується роздільне збирання побутових відходів

Дата: 23.10.2021 11:25
Кількість переглядів: 184

Завдяки спільній роботі Мінрегіону, місцевих державних адміністрацій та органів місцевого самоврядування у більш ніж 1700 населених пунктах України наразі впроваджується роздільне збирання побутових відходів. Про це повідомив директор Департаменту комунальних послуг та комунального обслуговування Мінрегіону Андрій Ведмідь під час конференції «Поводження з побутовими відходами в Україні: стратегічні рішення, ключові виклики та можливості» у рамках XІХ Міжнародного конгресу «Інституційні та технічні аспекти реформування житлово-комунального господарства».

«Для досягнення показників, визначених Національною стратегією та Національним планом управління відходами до 2030 року, необхідна  синергія дій як центральної, так і місцевої влади. І також, звісно, мешканців кожної громади! Показники, які ми наразі маємо, підтверджують, що напрям обрано вірно. Відтак, у 1725 населених пунктах впроваджується роздільне збирання побутових відходів. У 29 –  працюють 34 сміттєсортувальні лінії, в 11  –  будуються сміттєпереробні комплекси. Сподіваюсь, у короткостроковій перспективі в Україні буде з’являтися все більше передових регіональних систем поводження з побутовими відходами»,  –  зауважив керівник Департаменту.

Зазначимо, учасники конференції обговорили також розширену відповідальність виробника у поводженні з побутовими відходами, впровадження сучасних технологій у цій сфері тощо. У заході взяли участь представники центральних органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, керівники державних та комерційних підприємств, громадських організацій та інші.

Нагадаємо, раніше Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов повідомив, що Урядом розроблено План заходів, спрямований на розв’язання проблемних питань у сфері ЖКГ.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора