Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Заступник Міністра охорони здоров’я України закликав черкащан пройти повний курс вакцинації проти ковіду

Дата: 24.11.2021 17:57
Кількість переглядів: 162

Фото без опису

Єдиний спосіб захиститися від недуги – отримати дві дози вакцини. На цьому наголосив перший заступник Міністра охорони здоров’я України Олександр Комаріда. Він сьогодні з робочим візитом відвідав Черкащину. Побував на низці стратегічних об’єктів. Про результати поїздки та про епідситуацію у країні розповів на брифінгу в ОДА.

Детальніше у відео

Наразі в Україні хоча би одну дозу вакцини проти ковіду отримали 13 млн жителів. Утім як на загальнодержавному, так і регіональному рівнях спостерігається певний спад охочих вакцинуватися.

Фото без опису– У цілому по Україні спостерігаємо, що дуже велика кількість людей не йде вакцинуватися вдруге, користуючись «жовтим» ковід-сертифікатом, який видається після однієї дози, – зазначив високопосадовець. – Зараз фіксуємо таких випадків близько 600 тисяч. Аби врегулювати ситуацію, сьогодні на засіданні Кабміну підтримали постанову, за якою термін дії «жовтого» сертифікату буде обмежено до 30 днів. Це зроблено для того, щоб люди повністю завершили курс вакцинації.

Фото без описуФото без опису

На Черкащині вже третю добу поспіль кількість тих, хто одужав, перевищує показник тих, хто захворів на ковід. Так, за останню добу виявили +518 нових випадків, одужали – 740 осіб, додала заступниця очільника області Лариса Кошова.

Деталі тут

– Хоч і не фіксуємо особливого зменшення рівня захворюваності, втім спостерігаємо позитивну тенденцію до збільшення кількості тих, хто одужав, – прокоментувала посадовиця. – На сьогодні завантаженість ліжок становить 52%. Але вкотре наголошу, що ця хвиля пандемії – хвиля невакцинованих. Тож обирайте вакцинацію. Зробити щеплення можна у 101 пункті щеплень і 32 центрах вакцинації.

Натепер в області хоча б одну дозу вакцини отримали 766 тисяч жителів, тобто 41,9%. З них повністю завершили курс вакцинації – 338,5 тисяч черкащан.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора