Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Звенигородщині вшанували пам'ять Героя України В'ячеслава Чорновола

Дата: 24.12.2021 14:14
Кількість переглядів: 429

Фото без опису

 

24 грудня на Звенигородщині представники районної та місцевої влади та громадськість вшанували пам’ять політика, публіциста, літературного критика, Героя України В’ячеслава Чорновола з нагоди 84-ої річниці з дня його народження. До заходу долучився голова Звенигородської районної державної адміністрації Юрій Піковський.

Захід відбувся і біля пам’ятника В'ячеславу Чорноволу у садибі-музеї Героя України у с. Вільховець. Присутні вшанували пам`ять, поклавши квіти до погруддя Героя України.

 

З нагоди 84-ої річниці з дня народження Великого Українця в музеї відкрито нову експозицію «Вартовому незалежності України – 84 роки» та проведено круглий стіл «Чорновіл – лідер нації» з працівниками центральної районної бібліотеки ,у навчальних закладах з лекціями про життя і діяльність В’ячеслава Чорновола виступили працівники музею.

 

Довідка:

В’ячеслав Чорновіл – український політик,  публіцист, літературний критик, діяч руху опору проти зросійщення та національної дискримінації українського народу, політичний в’язень СРСР. Провідник українського національно-демократичного визвольного руху кінця 80-х – 90-х рр. Герой України (посмертно). 

 

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора