Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У Фонді держмайна області визначили плани в роботі на 2022 рік

Дата: 19.01.2022 10:40
Кількість переглядів: 310

Фото без описуНа щотижневій оперативній нараді під головуванням директора Департаменту регіональної мережі Фонду державного майна України Андрія Кісери обговорили питання щодо взаємодії з регіональними та місцевими органами влади та плани на 2022 рік.

Фонд державного майна спільно з місцевими органами влади реалізує діяльність в регіонах, забезпечуючи як надходження до державного бюджету від приватизації та оренди, так і розвиток територіальних громад через капітальні інвестиції приватизованих об’єктів, створення нових робочих місць, сплачені податки до місцевих бюджетів.

У 2021 році Управління ФДМУ у Черкаській області велику увагу приділяло співпраці з Черкаською обласною державною адміністрацією та територіальними громадами Черкащини. Під час наради Андрій Кісера наголосив про важливість основних планів на 2022 рік:

– промоція, маркетування та постійне оновлення інвестиційного меню;

– проведення з ОДА спільних заходів за участі бізнес-спільноти;

– участь в бізнес-форумах, зустрічах тощо;

– передача державного майна, що не увійшло до статутного капіталу

господарських товариств у процесі приватизації. Станом на 01.01.2022 року такій передачі підлягає: 37 об’єктів житлового фонду (багатоквартирні будинки); 17 споруд цивільного захисту та 42 об’єкти інженерної інфраструктури;

– налагодити співпрацю та посилити взаємодію з Черкаською обласною радою;

– посилити взаємодію з територіальними громадами Черкащини;

– на засідання робочої групи виносити переліки об’єктів, які використовуються не ефективно, та ініціювати можливість передачі на приватизацію державного майна;

– посилення співпраці з агенціями регіонального розвитку.

У межах реформи децентралізації працюємо над посиленням взаємодії з територіальними громадами, адже прийнятий в першому читанні законопроект №4572 передбачає важливу ініціативу: спрямування 10% коштів від продажу об’єктів малої приватизації державної власності до бюджетів розвитку відповідних місцевих бюджетів за місцем реєстрації об’єкта.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора