Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Звенигородщині вшанували пам'ять жертв Голокосту

Дата: 27.01.2022 09:46
Кількість переглядів: 284

Фото без опису

27 січня у Міжнародний день пам’яті жертв голокосту з метою вшанування пам’яті загиблих у Звенигородці відбулося покладання квітів до пам'ятного знака в урочищі Лаптєва Левада.

У заході взяли участь перший заступник голови Звенигородської  районної державної адміністрації Дмитро Задеряка, заступник голови Звенигородської РДА Олександр Дубовий, представники міської та районної рад.

1 листопада 2005 року Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних Націй ухвалила резолюцію, в якій постановила, що 27 січня – це Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту.

Голокост – це трагедія єврейського народу, яка забрала близько 6 мільйонів невинних життів. Знищені долі, роз’єднані родини – це занадто жорстокий урок історії, який потрібен пам’яті для того, щоб запобігти повторенню трагедії. На превеликий жаль, Голокост не обійшов стороною Україну. Друга Світова Війна була трагедією для українських євреїв.

«Про Голокост потрібно говорити, це запорука того, що пам’ять про цей страшний злочин буде збережено не тільки як частину історії, а як урок та попередження для наступних поколінь. У цей день ми схиляємо голови перед пам’яттю усіх безвинно убитих жертв нацистського режиму і згадуємо людей усіх національностей, які ризикували власним життям заради порятунку інших. Ми не повинні забувати уроків історії, інакше може виникнути дуже високий ризик повторення подібних моментів у майбутньому», – зауважив перший заступник голови Звенигородської райдержадміністрації Дмитро Задеряка.

 

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора