Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Триває реєстрація вчителів для участі у сертифікації 2022 року

Дата: 05.08.2022 10:07
Кількість переглядів: 73

Фото без описуСертифікації вчителів у 2022 році  бути. Загалом цього року взяти участь у сертифікації зможуть 2500 вчителів початкових класів, зокрема, на Черкащині пройти таку процедуру мають можливість 78 педагогів.

Реєстрація для участі розпочалася з 1 серпня цього року і відбуватиметься у два етапи. Під час основного етапу (01–08 серпня) реєстрація   відбуватиметься в межах граничної кількості за квотами для кожної області. У додатковому етапі (9–15 серпня) документи зможуть подати всі охочі вчителі початкових класів у межах загальної граничної кількості.

Як і в попередні роки, процедура сертифікації педагогічних працівників у 2022 році складається з трьох етапів:

  1. незалежне тестування учасників сертифікації (10 вересня);
  2. самооцінювання власної педагогічної майстерності учасником сертифікації (жовтень);
  3. вивчення практичного досвіду роботи учасників сертифікації (жовтень-листопад).

Зауважимо, що сертифікація як зовнішнє оцінювання професійних компетентностей вчителя є добровільною і відбувається з ініціативи педагогічного працівника.

Нагадуємо, що успішне її проходження зараховується як проходження атестації педагогічним працівником, а також є підставою для присвоєння йому відповідної кваліфікаційної категорії та/або педагогічного звання. Також педагогічні працівники, які отримали сертифікат, отримують щомісячну доплату в розмірі 20 відсотків посадового окладу (ставки заробітної плати) Крім цього, педагогічні працівники, матимуть змогу стати освітніми експертами, брати участь в інституційних аудитах закладів освіти та сертифікації вчителів, а також зможуть допомагати своїм школам у розбудові внутрішньої системи забезпечення якості освіти.

За результатами реалізації трирічного пілотного проєкту уже 72 вчителі Черкащини успішно пройшли сертифікацію

Докладніше про особливості реєстрації можна дізнатися за посиланням: https://testportal.gov.ua/protsedura-reyestratsiyi/

За інформацією прес-служби управління Державної служби якості освіти у Черкаській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора