Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Більше 1 трлн грн буде направлено на армію та безпеку країни у 2023 році

Дата: 03.11.2022 09:33
Кількість переглядів: 37

Фото без описуУряд затвердив та передав до Верховної Ради оновлений бюджет на 2023 рік. Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Кабінету Міністрів 1 листопада.

«Це буде бюджет для перемоги, адже більше 1 трлн грн буде направлено на армію та безпеку країни. Інші ключові видатки – це пенсії, медицина та освіта», — зазначив очільник Уряду.

Водночас Денис Шмигаль зауважив, що бюджет-2023 матиме безпрецедентний дефіцит — 38 млрд доларів, тож Уряд працює одразу над трьома напрямками для фінансування дефіциту бюджету: програми зі США, Європейським Союзом та МВФ.

«Ми можемо заробляти лише 50 копійок із кожної гривні, яку необхідно витрачати на першочергові потреби українців. Решта — це внутрішні запозичення та зовнішня допомога наших союзників. Кошти бюджету переважно йдуть на армію та забезпечення соціальних виплат», — відзначив Прем’єр-міністр.

Як повідомив Глава Уряду, зараз ведуться перемовини з головою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн щодо програми макрофінансової допомоги на 18 млрд євро. Аналогічні суми планується залучити від програм зі США та МВФ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора