Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Виробники електроенергії забезпечили понад 70% потреб споживання в країні

Дата: 25.11.2022 13:32
Кількість переглядів: 98

Станом на 11:00 виробники електроенергії забезпечили понад 70% потреб споживання в країні. Першочергово подано живлення на об’єкти критичної інфраструктури в усіх областях: котельні, газорозподільчі станції, водоканали, очисні споруди, в деяких регіонах працює громадський електротранспорт.

Атомні станції набирають потужність. Забезпечено живлення потреб Запорізької атомної станції. Попри отримані після ракетних обстрілів ушкодження, працюють тепло- та гідроелектростанції, теплоелектроцентралі, включилась в роботу частина «зеленої» генерації.

Продовжуються роботи по відновленню живлення побутовим споживачам. Темпи відновлення сповільнюють складні погодні умови: через сильний вітер, дощ та мінусову температуру вночі до пошкоджень, завданих російськими ракетами, додаються обмерзання та пориви проводів в розподільчих мережах (обленерго). Ремонтні бригади «Укренерго» разом із колегами з обленерго працюють цілодобово, ліквідуючи пошкодження.

Проте, дефіцит електроенергії в системі зберігається. Наразі це 30% від загального обсягу споживання. У зв’язку з цим в усіх областях України введені і планові, і аварійні графіки обмеження споживання. Просимо українців пам’ятати: якщо в будинку немає світла, це означає, що саме в цей момент працюють ремонтники.

Витримка і мужність – це те, що сьогодні рятує і енергосистему, і кожного з нас.

За інфомацією НЕК “Укренерго”


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора