Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Припинено прийом документів на підтримку в ДАР

Дата: 28.11.2022 11:28
Кількість переглядів: 123

Фото без опису

Після відновлення приймання заявок у ДАР 23 листопада, упродовж однієї доби на програму підтримки малих агровиробників було подано майже 3000 заявок на суму близько 100 мільйонів гривень.

«Попри нинішні умови, нам вдалося забезпечити стабільне функціонування Державного аграрного реєстру, що дозволило ще майже трьом тисячам малих виробників подати заявки на підтримку. Це свідчить про те, наскільки великою наразі є потреба у підтримці агросектору», – зазначив заступник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Денис Башлик.

У такий спосіб, станом на 24 листопада увесь обсяг додаткових коштів, виділених урядом для продовження програми, був зарезервований. Відтак приймання заявок на підтримку в ДАР було призупинено.

Мінагрополітики разом із міжнародними донорами продовжують шукати можливостей додаткової підтримки аграріїв та розширення доступних програм в Державному аграрному реєстрі.

Нагадаємо, що, за умовами програми, безповоротну допомогу можуть отримати малі агровиробники, які обробляють від 1 до 120 га сільськогосподарських угідь або утримують від 3 до 100 корів. Перші можуть отримати – 3100 грн на один гектар оброблюваних угідь сільськогосподарського призначення, але не більше 372 тис. гривень. Другі – 5300 грн на кожну корову, яка перебуває у власності отримувача, але не більше 530 тис. гривень.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора