Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

З нагоди 300-річчя від дня народження Григорія Сковороди в «Українському Домі» відкриється національний мистецький проєкт «Світ Сковороди»

Дата: 02.12.2022 09:54
Кількість переглядів: 117

Фото без опису
 

З нагоди 300-річчя від дня народження Григорія Сковороди в «Українському Домі» відкриється національний мистецький проєкт «Світ Сковороди». Виставку можна буде відвідати з 4 до 11 грудня, вхід вільний для всіх.

Мистецький проєкт покликаний розкрити багатосвіття Сковороди та заохотити якомога більше людей до глибшого пізнання ідей українського класика.

«Сковороду традиційно сильно спрощують, мовляв, ходив, думав, радів. Філософ-життєлюб. Але Сковорода значно складніший, а від того – цікавіший. Різносторонній, “різносвітній”: він мав не одну іпостась, відмінні маски, несхожі життєві стратегії. І про це слід говорити, бо про це страшенно цікаво думати», – коментує літературознавець, літературний критик Євгеній Стасіневич, який працює над кураторською концепцією подій та наповненням експозиційного простору.

До створення мистецького проєкту долучили близько десятка експертів: філософів, істориків, літературознавців, культурологів, музикознавців. Оригінальні експозиційні рішення дозволять мандрувати стежками світу Сковороди, пізнаючи його ідеї, Україну та світ XVIII століття.

На виставці будуть представлені рукописи, автографи, першодруки, списки, графіка та малюнки самого Григорія Савича. А інтерактивні рішення і майстер-класи дозволять кожному спробувати себе у створенні байок-коміксів.

Більш детальна інформація на сторінці виставки https://cutt.ly/41R6c9W

#культурнийпроект #виставка #григорійсковорода

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора