Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Для обліку внутрішньо переміщених осіб створена Єдина інформаційна база даних про ВПО

Дата: 22.03.2023 09:22
Кількість переглядів: 983

Створено нову підсистему Єдиної інформаційної бази даних внутрішньо  переміщених осіб - Черкаська обласна державна адміністрація

Для обліку внутрішньо переміщених осіб створена Єдина інформаційна база даних про ВПО. Відповідальні за її формування та веденняцентральний орган виконавчої влади з формування та забезпечення реалізації державної політики у сфері соціального захисту населення.

Однак, влада поклала обов’язок підтримання цієї бази і на самих внутрішньо переміщених осіб. Так, за Законом України від 20.10.2014 року № 1706-VII «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб» (далі – Закон № 1706), внутрішньо переміщена особа зобов’язана повідомляти про зміну місця проживання структурний підрозділ з питань соціального захисту населення за новим місцем проживання протягом 10 днів з дня прибуття до нового місця проживання.

Якщо внутрішньо переміщена особа добровільно повертається на покинуте постійне місце проживання, то вона зобов’язана повідомити про це структурний підрозділ з питань соціального захисту населення за місцем отримання довідки не пізніш як за три дні до дня від’їзду.

 

Відповідно до ст.12 Закону України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб» дія довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи скасовується, якщо особа:

  • подала заяву про відмову від довідки;

  • повернулась до покинутого місця постійного проживання;

  • виїхала на постійне місце проживання за кордон.

 

Куди звертатися

Внутрішньо переміщені особи, які зареєстровані на території певної територіальної громади, аби знятися з обліку, зобов’язані  повідомити структурні підрозділи з питань соціального захисту населення районних держадміністрацій, виконавчих міських чи районних органів; виконавчі органи сільських, селищних, міських рад; центр надання адміністративних послуг в один зі способів:

  • особисто подати повідомлення за місцем отримання довідки не пізніше, як за три дні до від’їзду;

  • особисто подати повідомлення протягом трьох днів після повернення до покинутого місця проживання;

  • подати повідомлення про скасування дії довідки про взяття на облік ВПО можна через портал «ДІЯ», за посиланням: https://diia.gov.ua/services/pripinennya-groshovoyi-dopomogi-vpo.

 

Рішення про скасування дії довідки ВПО невідкладно вносять до Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб.

 

Тому, закликаємо внутрішньо переміщених осіб, які повернулися до покинутого місця проживання або виїхали за кордон звернутися із заявою про скасування  дії довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи до управлінь соціального захисту населення районних державних адміністрацій, виконавчих органів сільських, селищних, міських рад; центрів надання адміністративних послуг чи скасувати особисто довідку ВПО через портал Дія.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора