Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Співпраця органів місцевого самоврядування: внесено зміни до Закону, який удосконалює порядок укладання договорів про співробітництво громад

Дата: 04.04.2023 11:47
Кількість переглядів: 164

Співробітництво громад.jpeg

3 лютого 2023 року Президент України підписав Закон про внесення змін до Закону України «Про співробітництво територіальних громад» щодо впорядкування окремих питань співробітництва територіальних громад (законопроект №5742).

Запропоновані у Законі норми сприятимуть ефективнішій організації міжмуніципального співробітництва та реалізації громадами спільних проектів для покращення якості надання публічних послуг жителям та розвитку територій.

 

  1. Закон запроваджує можливість приєднання територіальних громад до вже організованого співробітництва за спрощеною процедурою шляхом укладення додаткового договору.

  2. Також Закон вводить поняття змішаного договору про співробітництво (договір про співробітництво з поєднанням кількох форм співробітництва), в якому можуть міститися елементи різних форм співробітництва.

  3. Крім того, Закон встановлює можливість проводити засідання комісій з підготовки проекту договору про співробітництво у дистанційній формі.

 

Закон набере чинності 04 квітня 2023 року.

 

Ознайомитися зі змінами та повним текстом чинного Закону України можна за покликаннями:

 

Про внесення змін до Закону України "Про співробітництво територіальних громад" щодо упорядкування окремих питань співробітництва територіальних громад.

 

Закон України «Про співробітництво територіальних громад»

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора