Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У знанні історії наша сила: всеукраїнська конференція об’єднала краєзнавців України

Дата: 05.04.2023 18:02
Кількість переглядів: 111

Фото без опису

На Черкащині розпочала роботу Всеукраїнська історико-краєзнавча конференція учнівської молоді. Такий захід в області проходить увосьме.

Цього разу він об’єднав майже 200 учасників із 21 області України. Зокрема, Черкащину представляють історики-краєзнавці із 14 територіальних громад.

Упродовж двох днів учасники презентуватимуть дослідження процесів державотворення країни. А також представлять власні проекти та обміняються досвідом із знаними науковцями.

Як наголосив заступник очільника області Олександр Шамрай, ця конференція є важливою складовою краєзнавчо-дослідницької роботи позашкільних навчальних закладів національно-патріотичного, військово-патріотичного та туристсько-краєзнавчого напряму.

– Попри виклики часу, позашкільна освіта регіону продовжує розвиватися, – додав він. – Нині, у час війни, це надважливо. Тут працюють осередки розвитку здібностей дітей, є можливість займатися улюбленою справою або віднайти нове хобі.

Додамо, що для організації змістовного дозвілля дітей і молоді, розвитку їхніх творчих здібностей у 2022 році в області функціонував 41 заклад позашкільної освіти та 12 дитячо-юнацьких спортивних шкіл. Тут працювали 1 614 гуртків, які відвідували майже 29 тисяч дітей та учнівської молоді. Зокрема, понад 1 000 дітей із числа внутрішньо переміщених.

З початком війни заклади позашкілля активно долучаються до благодійних акцій, колективи організовують заходи на підтримку ЗСУ та займаються волонтерською діяльністю.

Фото без описуФото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора