Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

НОВА ФУНКЦІЯ ДЛЯ ОСІБ З ІНВАЛІДНІСТЮ ЩОДО ПРИДБАННЯ ПІЛЬГОВОГО КВИТКА НА ПОТЯГ

Дата: 22.05.2023 10:37
Кількість переглядів: 177

Вараська міська рада — Щодо придбання залізничних квитків особам та дітям з  інвалідністю

 

Мінсоцполітики разом з АТ „Укрзалізниця” впроваджено функцію придбання пільгових залізничних квитків для осіб з інвалідністю на сайті https://booking.uz.gov.ua/.

Раніше для придбання пільгового залізничного квитка особі з інвалідністю необхідно було реєструватися в Централізованому банку даних з проблем інвалідності (далі - ЦБІ) виключно через орган соціального захисту населення, що потребувало особистої присутності особи з інвалідністю та супроводжувалось тривалим очікуванням у черзі.

Наразі Мінсоцполітики реалізовано онлайн-облік в ЦБІ осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та їх законних представників. Для цього особі з інвалідністю, законному представнику дитини з інвалідністю необхідно зареєструватися в ЦБІ через електронний кабінет особи з інвалідністю за посиланням https://ek-cbi.msp.gov.ua / та подати скановані копії необхідних документів - зручно, швидко та безпечно.

У разі, якщо особа з інвалідністю вже облікована в ЦБІ, але на сайті Укрзалізниці не може придбати квитки із-за відмови у підтверджені статусу - скоріш за все, в ЦБІ внесено некоректні дані документу, що надає право на пільги. Для уточнення причини відмови особі з інвалідністю необхідно звернутися до органу соціального захисту населення. Актуалізувати дані щодо себе, або особи, законним представником якої ви є, можливо в органі соціального захисту населення або через електронний кабінет особи з інвалідністю.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора