Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Допомогти ветеранам адаптуватися до цивільного життя – Ірина Верещук

Дата: 30.05.2023 11:32
Кількість переглядів: 58

Фото без описуПід головуванням Віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук відбулася нарада щодо формування та реалізації державної політики у сфері соціального захисту ветеранів.

У ній взяли участь представники Мінветеранів, Міноборони, МВС, Мінфіну, Мінсоцполітики, МОЗ, Мінцифри, а також Офісу Президента.

Ірина Верещук зосередила увагу на питанні комплексного підходу до соціалізації ветеранів і ветеранок та вирішенні їхніх реальних потреб.

Учасники наради констатували, що необхідно максимально спростити процедури для підтвердження статусу ветерана. Зробити це можна шляхом активного впровадження цифрових інструментів. Зокрема, пропонується цифровізувати документи щодо поранення, контузії або інвалідності у результаті бойових дій. Це дозволить пришвидшити отримання належних пільг від держави. 

Також акцентували увагу на посиленні комунікації між органами, які ведуть реєстри осіб, звільнених з військової служби за станом здоров’я після 24 лютого 2022 року. Зокрема, запровадження взаємодії між Єдиним державним реєстром ветеранів війни та відповідними інформаційними системами компетентних органів.

Крім того, обговорили проєкт постанови про порядок надання статусу учасника бойових дій. Зокрема, йдеться про осіб, які з 24 лютого по 25 березня 2022 року відповідно до Закону України «Про забезпечення участі цивільних осіб у захисті України» обороняли нашу країну у зв’язку з агресією росії. 

«Маємо залучити всі необхідні ресурси для соціалізації тих, хто повертається з війни. Люди, які ризикували життям, які віддали здоровʼя, ставши на захист України, заслуговують на справедливе та гідне ставлення. Як держава, ми маємо допомогти їм успішно адаптуватися до цивільного життя», – резюмувала Віцепрем’єрка.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора