Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Україна співпрацюватиме з канадськими центрами, що спеціалізуються на роботі з ветеранами з посттравматичним стресовим розладом

Дата: 12.06.2023 13:48
Кількість переглядів: 61

Фото без описуУкраїна співпрацюватиме з канадськими центрами, що спеціалізуються на роботі з ветеранами з посттравматичним стресовим розладом.

Можливість такої співпраці обговорили з Премʼєр-міністром Канади Джастіном Трюдо, Міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко і перша леді України Олена Зеленська під час візиту до Центру психічного здоровʼя та реабілітації ветеранів «Лісова поляна» МОЗ України.

Канада – один із активних партнерів нашої держави, що надає неоціненну підтримку протягом цих важких для України місяців російсько-української війни. Ця допомога різнопланова: від прийняття 200 тисяч наших вимушених переселенців до коштів на генератори, захисту української енергосистеми, розмінування.

«Ментальне здоровʼя – тема, яка набуває особливої актуальності в умовах жахіть війни, з якими щодня змушені стикатися як наші воїни, так і цивільні громадяни. По суті Україна переживає унікальний досвід, на який ми маємо опиратися, водночас залучаючи найкращу світову експертизу та напрацювання. Працюємо над тим, аби забезпечити надання всього спектру якісних послуг з психологічної реабілітації, адже психічне здоровʼя нерозривно повʼязано із фізичним. Наші воїни захищають нас на лінії фронту, ми ж маємо подбати за них тут. Вдячний пану Трюдо за увагу та готовність Канади до співпраці і в цій надзвичайно важливій для України сфері», – сказав Міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко.

Наразі під час відвідин Центру психічного здоровʼя та реабілітації ветеранів «Лісова поляна» МОЗ України сторони обговорили можливість реалізації нового спільного проекту – медичного партнерства між «Лісовою поляною» та канадськими центрами, що спеціалізуються на роботі з ветеранами з посттравматичним стресовим розладом. Проект планується імплементувати в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я Ти як?, яка реалізується за ініціативи першої леді.

Нагадаємо, що Центр психічного здоровʼя та реабілітації ветеранів «Лісова поляна» МОЗ України – заклад, в якому працює унікальна модель психологічного відновлення, що поєднує в собі найкращі міжнародні стандарти надання психологічної допомоги, інноваційні методи та індивідуальний підхід.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора